Εθνική Ελλάδος: Ξεκίνημα από το ιστορικό «Αλγκάρβε» του Φάρο, απέναντι στο Γιβραλτάρ

Να ξεκινήσει νικηφόρα, με αντίπαλο το Γιβραλτάρ, ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας του Γκουστάβο Πογέτ.

Η παρουσία της Ελλάδας στην τελική φάση του EURO 2024, εφόσον επιτευχθεί, θα έχει ξεχωριστή αξία, καθώς θα έρθει στα 20 χρόνια από τον θρίαμβο του 2004. Με αυτό τον στόχο, ξεκινά απόψε η “γαλανόλευκη” το δύσκολο ταξίδι της στην προκριματική φάση, με πρώτο αντίπαλο το Γιβραλτάρ, στο ιστορικό για την Ελλάδα στάδιο “Αλγκάρβε”, της πόλης Φάρο της νότιας Πορτογαλίας. Η πρόκριση θα επιτευχθεί αν η Εθνική τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει μια ακόμα ευκαιρία από τα πλέι-οφ του UEFA Nations League. Στον δρόμο της θα βρει δύο υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: τη Γαλλία, φιναλίστ του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου και νικήτρια του προηγούμενου το 2018 και την Ολλανδία, που ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο Γουστάβο Πογιέτ, μια μέρα πριν κλείσει έναν χρόνο από το ντεμπούτο του με την Εθνική, θα επιδιώξει να φτάσει στην έβδομη νίκη του σε 11 παιχνίδια. "Ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα, στόχος η πρόκριση στο Euro μέσω του ομίλου", τόνισε ο κόουτς της Ελληνικής ομάδας. Δύσκολα θα αγωνιστούν οι Ιωαννίδης, Μπουχαλάκης, δηλώνει ετοιμοπόλεμος ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη των 54 συμμετοχών, των 9 γκολ και των 9 ασίστ δύο χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, δυναμώνει την ομάδα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ την Πέμπτη (23/3) το βράδυ στη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε πως στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει με τρίποντο τον όμιλο και επανέλαβε πως θέλει και πιστεύει ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την πρόκριση στο Euro μέσω του ομίλου και όχι της δεύτερης ευκαιρίας του Nations League.

Ποιο θα θέλατε να είναι το δώρο σας επειδή αύριο συμπληρώνετε ένα χρόνο στον πάγκο της Εθνικής;

"Το δώρο αύριο είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να μην κρατήσουμε τίποτα, να τα δώσουμε όλα γιατί τη Δευτέρα έχουμε ένα φιλικό με τη Λιθουανία για το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα".

Από τη στιγμή που είστε ένα χρόνο εδώ με την ομάδα, πιστεύετε πως υπάρχει καλό υλικό το οποίο μπορείτε να βάλετε στην ομάδα για να βοηθήσει στην προκριματική φάση;

"Από τη στιγμή που ανέλαβα τη δουλειά, ήξερα ποιος είναι ο πρώτος μας στόχος. Εκείνη τη στιγμή ήταν το Nations League. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολη η πρόκριση αλλά είχαμε τη δυνατότητα, και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε.

Δεν σκεφτόμαστε τα playoffs του Nations League αλλά έχουμε το μυαλό μας στον όμιλο. Είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και προσπαθούμε να πάμε στην τελική φάση μέσα από τον όμιλο.

Όσο για τους παίκτες πάντα έρχονται νέοι ποδοσφαριστές και έρχονται αυτοί που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό είναι το πλεονέκτημα των ομοσπονδιακών τεχνικών, να επιλέγουν τους παίκτες με την καλύτερη φόρμα".

Έχουν περάσει πέντε μήνες από το τελευταίο παιχνίδι και έχετε συγκεντρωθεί μόλις τρεις μέρες. Είναι εύκολο να περάσετε όσα θέλετε ή θέλετε περισσότερο χρόνο και από ματς σε ματς θα είμαστε όλο και καλύτεροι;

"Ξέρω τους "κανόνες" δεν μπορώ να κάνω περισσότερα. Γνωρίζω την ομάδα, τις προσωπικότητες, τις αντιδράσεις τους. Οπότε είναι ευκολότερο, αν με ρωτούσατε πριν ένα χρόνο θα έλεγα πως θέλω δύο-τρεις εβδομάδες για να μπορέσω να κάνω τα παιχνίδια. Ξέρω τι μπορούν να πετύχουν τα παιδιά και αυτοί ξέρουν τι μπορούμε να τους δώσουμε εμείς σαν τεχνικό επιτελείο. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όχι τέλεια".

Είδαμε την ομάδα να προσπαθεί να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Nations League θα προσπαθήσει το ίδιο και τώρα;

"Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ως προπονητής σέβομαι το ποδόσφαιρο. Εξαρτάται από το παιχνίδι, τη θέση, τη στιγμή. Μπορεί να έχεις διαφορετικές στιγμές στο παιχνίδι. Άλλες φορές πρέπει να κοντρολάρεις το παιχνίδι, άλλες φορές να παίζεις επιθετικότερα. Θα το δούμε μετά το αυριανό παιχνίδι".

Ξέρουμε πως δεν μπορείτε να μας πείτε την ενδεκάδα, να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις;

"Εκπλήξεις όχι, δεν νομίζω. Εξαρτάται βέβαια και από τη σημερινή προπόνηση. Έχω στο μυαλό μου την ομάδα, απομένουν μικρές λεπτομέρειες. Θέλω να πάρω και μια τελική απόφαση αλλά πάντα μπορεί να προκύψει κάτι στην τελευταία προπόνηση".

Πόσο σημαντικό είναι η εμπειρία που έχει ο Βλαχοδήμος και το γεγονός πως παίζει στο ψηλότερο επίπεδο;

"Πολύ σημαντικό. Έλεγα πριν πως υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι πότε στα πάνω τους, πότε στα κάτω τους. Ο Βλαχοδήμος είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο, ένας επαγγελματίας με σταθερή απόδοση. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο παίκτη να υπερασπίζεται την εστία της Εθνικής".

Σέντρα του αποψινού ματς στις 9 και 45, από ΣΥΤΑΒΙΖΙΟΝ3.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2023 - 08:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.