Υπουργός Εξωτερικών: "Θετικά αποτιμάται από τους Ευρωπαίους εταίρους η πρόταση της κυβέρνησης για πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΕ"

Η πρωτοβουλία της Λευκωσίας για πιο ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, αποτιμάται θετικά από τους Ευρωπαίους εταίρους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ανέφερε πως κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με επτά ομολόγους του και πέντε Ευρωπαίους Επιτρόπους, έγινε δέκτης σημαντικού ενδιαφέροντος όσον αφορά την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι του ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις, αναφορικά με το περιεχόμενο.

Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε και στο ερώτημα εάν τα κίνητρα τα οποία θα προτείνει η ελληνοκυπριακή πλευρά, είναι επαρκή ώστε η τουρκική πλευρά να αποδεχθεί θεσμοθετημένη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.

Τόνισε ότι θα προταθεί κάτι ξεκάθαρο, ωστόσο, πρόσθεσε το τί θα πράξει η τουρκική πλευρά θα διαφανεί στην πορεία.

Παράλληλα, ανέφερε πως το θετικό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και η αποχή από προκλητικές ενέργειες, αποτελούν σημαντική εξέλιξη και αντανακλούν θετικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Την ίδια στιγμή, κληθείς να απαντήσει εάν η Τουρκία έχει περιορίσει τις προκλήσεις και εναντίον της Κυπριακή Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Κόμπος είπε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, δεν έχει καταγραφεί προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων στο Βαρώσι.

Τόνισε, πάντως, πως το συγκεκριμένο γεγονός δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, καθότι από τουρκικής πλευράς υπάρχει ένας άκρως ανησυχητικός σχεδιασμός, όσον αφορά την ανάπτυξη της περιοχής.



Χ.Π / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2023 - 09:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
18:00
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Αλλαγές και για το Κυπριακό στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
17:46
Συνελήφθη ύποπτος 44 ετών για τον εμπρησμό 12 αυτοκινήτων στο Καϊμακλί
17:42
Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ζήτησε η Αννίτα Δημητρίου
17:33
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε 34χρονο για υπόθεση βιασμού της πρώην συζύγου του
17:29
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες στο ίδιο περίπτερο στη Χλώρακα
17:25
Δυνατή προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου για 9 μήνες, λέει η Κομισιόν
17:18
Καθορισμός νομοσχεδίου για τη Δημιουργία Μητρώου Καλλιτεχνών
17:13
Στόχος η κάλυψη της Κύπρου σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων, μέχρι το 2026
17:05
Τμήμα Μετεωρολογία 3ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
16:24
Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
16:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.