Το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδα και Τουρκίας φαίνεται να αλλάζει ουσιωδώς, όπως φάνηκε μετά τη συνάντηση πού είχαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Οπως μεταδίδεται , η εικοσάλεπτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα κλίμα και με τους δύο υπουργούς να δίνουν συνέχεια στη στάση συμπαράστασης μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και το δυστύχημα των Τεμπών στην Ελλάδα.
Πρακτικό αποτέλεσμα της συνάντησης , ήταν η ανακοίνωση από πλευράς Τσαβούσογλου για στήριξη στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Αντίστοιχα, ο κύριος Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Αθήνα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου δωρητών για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Στη Σύνοδο μετέχει και ο Υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος.
Η 🇹🇷 θα στηρίξει & θα ψηφίσει την υποψηφιότητα της 🇬🇷 για τη θέση μη μόνιμου μέλους στο Σ. Ασφαλείας ΟΗΕ & η Ελλάδα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γ. Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (δήλωση μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό μου @MevlutCavusoglu). pic.twitter.com/wn5qX300P9
— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 20, 2023
Δ.Κ.
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2023 - 20:54
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/el/article/2023/3/20/sunantese-se-thermo-klima-dendia-tsabousoglou-stis-bruxelles-allelosterixe-upopsephioteton-binteo/