Υπογραφή προγραμμάτων αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου - Ισραήλ - Ελλάδας

Τη διαρκή δέσμευση και βούληση Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για αναβάθμιση και ενίσχυση της συνεργασίας και των δεσμών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους, εκφράζουν προγράμματα συνεργασίας πού υπεγράφησαν την Τετάρτη  στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση , πρόκειται για  το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων  του Ισραήλ , καθώς και το αντίστοιχο Τριμερές Πρόγραμμα με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων  της  Ελλάδας,  για το έτος 2023.

Το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Κύπρο όσο και στο Ισραήλ, με τις οποίες ενισχύεται περαιτέρω η διμερής στρατιωτική συνεργασία. Παράλληλα,αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς,  αποτελεί επιβεβαίωση της σταθερής αναβάθμισης της πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων  των δύο χωρών, ιδιαίτερα κατά το έτος 2022, με τη διεξαγωγή της μεγάλης κλίμακας διακλαδικής άσκησης «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» και της άσκησης αεράμυνας «ΙΑΣΩΝ».

Επιπλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την υπογραφή του Προγράμματος Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, εμβαθύνεται περαιτέρω η ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων  Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και ενισχύεται ο ρόλος των τριών χωρών ως παραγόντων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2023 - 21:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.