Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες του Υπ. Γεωργίας για αντιμετώπιση προκλήσεων, διαβεβαιώνει η Στέλλα Κυριακίδου

Θα βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε, να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες στην αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων που υπάρχουν, όπως και σε άλλα κράτη μέλη, δήλωσε η Επίτροπος για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον Υπουργό Πέτρο Ξενοφώντος, στο πλαίσιο σειράς επαφών που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, που ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ο κ. Ξενοφώντος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Επίτροπο για τα θέματα που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιό της και αφορούν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Γεωργίας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» (“From Farm to Fork”) και η εφαρμογή της στην Κύπρο μέσω σειράς ενεργειών που στοχεύουν στη μετάβαση προς πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2030.

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής, έγινε συζήτηση για την ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων καθώς και την ευημερία των ζώων καθώς και ανασκόπηση για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στην Κύπρο κατά της εξάπλωσης επιβλαβών οργανισμών για τα φυτά και τα φυτικά προϊόντα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Γεωργίας ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου για την πολύ εποικοδομητική πρώτη συνάντηση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ήδη στενή συνεργασία θα ενισχυθεί προς όφελος της κοινωνίας.

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από την Επίτροπο για τα θέματα που εμπίπτουν στο χαρτοφυλάκιό της και αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Έχουμε αγγίξει τα θέματα που αφορούν τη Στρατηγική της ΕΕ "Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο", θέματα που αφορούν τη χρήση φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών, την ευημερία των ζώων και φυσικά θέματα που αφορούν την υγεία των φυτών», δήλωσε ο κ. Ξενοφώντος.

Είμαι σίγουρος, συνέχισε ο Υπουργός, ότι «θα έχουμε πάντα δίπλα μας την κ. Κυριακίδου συμπαραστάτη σε όλη την προσπάθεια που ακολουθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για να εμβαθύνει περισσότερο τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Ευρωπαία Επίτροπος ευχήθηκε στον νέο Υπουργό Γεωργίας κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Είπε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια πρώτη επαφή για ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της και αφορούν τα θέματα, μεταξύ άλλων, της Στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», της μείωσης της χρήσης των φυτοφαρμάκων, της αντιμικροβιακής αντίστασης και της ευημερίας των ζώων.

«Θα βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε, να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες του Υπουργείου Γεωργίας στην αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων που υπάρχουν, όπως και σε άλλα κράτη μέλη», είπε η κ. Κυριακίδου.

«Πάντα τονίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως είναι αλληλένδετα τα θέματα της δικιάς μας υγείας, της ανθρώπινης υγείας, με όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την υγεία των φυτών, την υγεία και ευημερία των ζώων», ανέφερε καταληκτικά η Ευρωπαία Επίτροπος.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2023 - 13:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.