Ρωσία: Θα υπάρξουν συνέπειες για τις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Photo by Fabrice COFFRINI / AFP

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα πως θα υπάρξουν επιπτώσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ένα αμερικανικό μπλογκ ερευνητικής δημοσιογραφίας, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ ήταν πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς αερίου Nord Stream.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε επίσης στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως το ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου ερευνητή Σέιμουρ Χερς δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε χθες Τετάρτη το ρεπορτάζ του Χερς, στο οποίο αναφέρει πως η επίθεση στους αγωγούς διενεργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο υπό την καθοδήγηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Ριαμπκόφ είπε ακόμη πως ο διάλογος με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συνθήκη Νέα START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων δεν έχει σταματήσει.

Σε συνέντευξη Τύπου, που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο Ριαμπκόφ είπε πως η Μόσχα αναγνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες για τη συνθήκη, που περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2023 - 12:04

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 1/4/23
07:11
Υποψήφια για να αναλάβει Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ φέρεται να είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν
06:53
Έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο διάδοσης των πυρηνικών όπλων εξέφρασαν τα πλείστα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
06:36
Στους 23 οι νεκροί από κατολίσθηση στον Ισημερινό
06:22
Η Κύπρος τιμά και φέτος την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου
06:10
31 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 31 Μαρτίου
22:00
Κολομβία: Οι αρχές προειδοποιούν για ενδεχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου Nevado del Ruiz
21:43
Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα
21:20
Μέχρι θανάτου ποδοπατήθηκαν 11 άνθρωποι στο Πακιστάν σε κέντρο διανομής τροφίμων
21:03
Ισοπαλία για Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Cyta
20:50
Δάνειο 15,6 δισεκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
20:42
Επιβολή περιορισμού στη χρήση πόσιμου νερού στην Τυνησία λόγω ξηρασίας
20:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand