Εικόνες αποκάλυψης σε Τουρκία και Συρία από το φονικό πέρασμα των 7,8 Ρίχτερ - Δεύτερος ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ το μεσημέρι στην Τουρκία - Αισθητός στην Κύπρο (Βίντεο)

Photo by Omar HAJ KADOUR / AFP

ΣΥΡΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣAFP.jpg

Photo by Rami al SAYED / AFP

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.jpg

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.jpg

Νέος μεγάλος σεισμός σημειώθηκε στις 13:24 τοπική ώρα (σ.σ. 12:24 ώρα Κύπρου) στην Τουρκία μεγέθους 7,7 βαθμών Ρίχτερ. Έγινε αισθητος και στην Κύπρο. Το CNN Turk μετέδωσε αρχικά ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,8 Ρίχτερ ενώ το Reuters 7,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε 67 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων, πρόσθεσε το EMSC.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ Photo by ILYAS AKENGIN  AFP.jpg

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,8 Photo by Handout SANA AFP.jpg

ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ  Photo by Aaref WATAD  AFP.jpg

Photo by Aaref WATAD / AFP Photo by ILYAS AKENGIN / AFP

Ασύλληπτη τραγωδία στην Τουρκία και στη Συρία με εκατοντάδες νεκρούς εξαιτίας του πολύ ισχυρού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων πάνω από 1700 είναι οι νεκροί στις δύο χώρες, με τους περισσότερους να φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος μιας και είναι χιλιάδες οι τραυματίες.

338M2UV-highres.jpg

Όπως φαίνεται σε βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο σεισμός προκάλεσε τεράστιες καταστροφές. Σχεδόν τρείς χιλιάδες είναι τα κτίρια έχουν καταρρεύσει, παγιδεύοντας στα συντρίμια εκατοντάδες ανθρώπους.

Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κατέρρευσαν επταώροφα κτίρια και ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για απόλυτη καταστροφή στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ο σεισμός επηρέασε 10 επαρχίες της Τουρκίας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό στην ιστορία της Τουρκίας. Σημειώθηκαν δεκάδες μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων σήμερα μετά το μεσημέρι 7,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του πρωινού σεισμού ήταν 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Γκαζιαντέπ. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης ανέφερε ότι ο σεισμός στην Τουρκία είχε ένταση 7,8 Ρίχτερ, ενώ το γερμανικό κέντρο γεωλογικής έρευνας υπολόγισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών.

338L9YX-highres.jpg

338L9XQ-highres.jpg

Οπως μεταδόθηκε, ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό.

338L9Z2-highres.jpg

Αισθητός σε Κύπρο ο σεισμός

Ο σεισμός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, έγινε επίσης αισθητός σε Κύπρο, Γεωργία, Ισραήλ, Ιρακ, Αίγυπτο και άλλες γειτονικές χώρες.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισχυρός σεισμός καταγράφηκε μέχρι τη Γροιλανδία.

Προηγούμενο ρεπορτάζ εδώ

ΓΑ/ΑΤ

πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/AFP/ΕΡΤ/Twitter

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2023 - 16:19

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.