Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/02/23

Απόψε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά, με μεμονωμένες βροχές.

Από τα μεσάνυχτα και μετά, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια ενώ πολύ σύντομα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι παρατεταμένα ή και τοπικά έντονα, ενώ σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Στα υψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ, ενώ από τα μεσάνυχτα και μετά, νοτιοδυτικοί, στα προσήνεμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, πέντε με έξι μποφόρ.

Στα νότια και στα δυτικά θα πνέουν μέχρι σφοδροί, έξι με επτά μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους πέντε βαθμούς στο εσωτερικό, στους εννέα στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους δέκα στα υπόλοιπα παράλια και στον ένα βαθμό υπο το μηδέν στα υψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικκά συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα υψηλότερα ορεινά και τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά.

Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα παροδικά εξασθενούν. Σε περιοχές εκδήλωσης καταιγίδας πιθανόν να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ. Αργότερα, στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια παράλια αναμένεται να ενταθούν σε πολύ ισχυρούς, έξι Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους τρείς στα ορεινά, όπου και θα επικρατεί παγετός.

Η θερμοκρασία που καταγράφθηκε σήμερα ήταν:

Λευκωσία 15 με τέσσερις

Λεμεσός 15 με πέντε

Λάρνακα 16 με έξι

Πάφος 16 με επτά

Αμμόχωστος 16 με πέντε

Κερύνεια 16 με οκτώ και

Πρόδρομος πέντε με ένα βαθμό υπό το μηδέν.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος, με βροχές, με μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους είναι 26 εκατοστά.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 - 16:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.