Επεχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια. Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Τέσσερα άτομα, μία γυναίκα ηλικίας 23 ετών και τρεις άνδρες 23, 28 και 34 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστοπροσωπίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.

Σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκαν στον χώρο αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πρόθεση να ταξιδέψουν για χώρα της Ευρώπης, τρία πρόσωπα, δύο άντρες και μία γυναίκα».

«Τα συγκεκριμένα άτομα κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, παρουσίασαν σε μέλη της Αστυνομίας, δελτία ταυτότητας της ίδιας ευρωπαϊκής χώρας και κατά τον έλεγχο εγέρθηκαν υποψίες ότι οι τρεις τους δεν είναι οι δικαιούχοι κάτοχοι των δελτίων ταυτότητας που παρουσίασαν», προστίθεται.

Ανακρινόμενοι οι τρεις «φέρεται να παραδέχθηκαν ότι τα δελτία ταυτότητας που παρουσίασαν δεν τους ανήκουν και αφού εξακριβώθηκαν τα πραγματικά τους στοιχεία, συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας».

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας «προέκυψαν στοιχεία εναντίον τέταρτου προσώπου, ο οποίος είχε φτάσει στο αεροδρόμιο με λεωφορείο, μαζί με τους τρεις υπόπτους. Ο ύποπτος, άντρας ηλικίας 34 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, που βρίσκεται νόμιμα στην Κύπρο, εντοπίστηκε στον χώρο ζύγισης αποσκευών στο αεροδρόμιο και υποβλήθηκε σε έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας».

Κατά τον έλεγχο, αναφέρεται, «ο 34χρονος ανέφερε ότι είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο μαζί με την αδελφή του, η οποία είχε μόλις νωρίτερα συλληφθεί από τα μέλη της Αστυνομίας».

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία «πρόθεση τους ήταν να αναχωρήσουν για χώρα της Ευρώπης, ενώ ισχυρίστηκε ότι το δελτίο ταυτότητας και το ταξιδιωτικό εισιτήριο που είχε στην κατοχή της η αδελφή του, το είχαν προμηθευτεί μέσω ταχυδρομικής αποστολής».

Εναντίον του 34χρονου, όπως και των άλλων τριών υπόπτων, τη γυναίκα ηλικίας 23 ετών και τους δύο άντρες ηλικίας 23 και 28 ετών εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 08:37

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.