Σε κρίση ο Παναθηναϊκός, ήττα και στο Περιστέρι

Ο Ατρόμητος «επέστρεψε» με εντυπωσιακό τρόπο στο παιχνίδι, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, «χτύπησε» τρεις φορές τους «πράσινους» κι επικράτησε με 3-2 στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, «γκρεμίζοντάς» τους από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Έντερ Γκονζάλες, Βέργος και Ρομπάιγ σημείωσαν τα γκολ του θριάμβου της περιστεριώτικης ομάδας, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει δύο φορές απ’ την άσπρη βούλα με τον Ιωαννίδη, αλλά να γνωρίζει τη δεύτερη σερί ήττα του (μετά τον αποκλεισμό απ’ την Μακάμπι Χάιφα), μπαίνοντας σε βαθιά αγωνιστική κρίση.

Μετά από ένα «παγωμένο» πρώτο 30λεπτο, το παιχνίδι «άναψε» στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 31’ από ωραία σέντρα του Κεσχρίντα, ο Βαλένσια έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε στη γωνία του.

Στο 34’ από ωραία κίνηση και κάθετη του Κώτσιρα προς τον Παλάσιος, ο Αργεντινός πλάσαρε αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε έξω απ’ την περιοχή προς τον Βιλένα που σούταρε με τη μία, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Κούντε έδιωξε με το σώμα του.

Στο 37’ ο Χουάνκαρ βρήκε τον Παλάσιος μέσα στην περιοχή, με τον Κεσχρίντα να τον ανατρέπει καθαρά. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, παρά την καλή προσπάθεια του Τσιντώτα, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα.

Δευτερόλεπτα πριν απ’ το ημίχρονο, σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά απ’ τον Κούντε, ο Έντερ μπήκε στην πορεία της μπάλας, την ώρα που ο Μπρινιόλι είχε βγει από την εστία του και έκανε κίνηση για να πάει να την μπλοκάρει χωρίς να έχει δει την κίνηση του αρχηγού της ομάδας του Περιστερίου, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ατρόμητος πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50’ από φάση διαρκείας, η μπάλα κατέληξε στον Ασεβέδο που έβγαλε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κόλλησε» κι ο Βέργος νικώντας τον Γεντβάι στον «αέρα» έκανε το 2-1.

Στο 56’ από σέντρα του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο Παλάσιος έπιασε κεφαλιά-ψαράκι που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 62’ ο Αργεντινός εξτρέμ είχε άλλη μία άστοχη τελική μέσα απ’ την περιοχή.

Στο 63’ ο Ατρόμητος «χτύπησε» για άλλη μία φορά τον Παναθηναϊκό σε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Ρομπάιγ έκλεψε την μπάλα, έκανε το ένα-δύο με τον Έντερ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπρινιόλι που έκανε κάκιστη έξοδο, δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Στο 89’ (κι αφού ο Παναθηναϊκός «έχασε» ένα λεπτό νωρίτερα με πολύ σοβαρό τραυματισμό τον Χουάνκαρ) ο Μαντσίνι μπήκε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Στο επόμενο λεπτό ο Τσιντώτας «νίκησε» τον Ιωαννίδη σε τετ-α-τετ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντε Μποκ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα κι ο Ιωαννίδης μείωσε σε 3-2, αλλά στα λεπτά που απέμεναν ο Ατρόμητος κράτησε το προβάδισμά του και τη μεγάλη νίκη.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: 29’ Κούντε, 37’ Κεσχρίντα, 90΄+5’ Τσιντώτας - 74’ Ρουμπέν, 82’ Βιλένα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες (90’+5’ Ιμερέκοφ), Κούντε, Ρομπάιγ (87’ Γιουμπιτάνα), Καμαρά (87’ Φριντζόνσον), Βαλένσια, Βέργος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (68’ Αράο), Χουάνκαρ (88’ λ.τρ. Κλεϊνχέισλερ), Ρουμπέν, Βιλένα, Παλάσιος (68’ Σπόραρ), Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκεμβρίου 2023 - 09:34

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.