Μήνυμα Προέδρου για την Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Photo by PIO

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ακολουθήσει το δρόμο της προόδου, της συνεργασίας και της ειρήνης, και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σπάσιμο του αδιεξόδου και επανέναρξη συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, τόνισε - χθες βράδυ - ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε μήνυμά του προς τον Κυπριακό λαό για την Εθνική Επέτειο της Ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως παρά την απογοήτευση, τις προκλήσεις και τα ψηλά τείχη που υψώνονται, η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμβιβάζεται με την κατοχή.

"Με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, χωρίς μεμψιμοιρίες, ηττοπάθεια, και εσωστρέφεια, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας", ανέφερε ο Πρόεδρος.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι προς επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, θα πρέπει η τουρκική πλευρά να αλλάξει την προσέγγισή της και να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών με πραγματική βούληση, έτσι ώστε να γίνει κατορθωτή μία λειτουργική και διαρκής λύση. Μία λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας - των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε, ακόμη, ότι αναμένει πως η εκφρασθείσα πρόθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Γενικού Γραμματέα, για το διορισμό απεσταλμένου ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από τουρκικής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην οικονομία, ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι η επίτευξη μιας βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας και η προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, αποτελούν πρωταρχικό στόχο, πάντοτε στο πλαίσιο της δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας.

"Επιδίωξη", πρόσθεσε, "είναι η διασφάλιση μιας εύρωστης οικονομίας", η οποία αποτελεί την καλύτερη θωράκιση για την προώθηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ευημερίας.

"Η οικονομία", υπογράμμισε ο πρόεδρος Χριστοδουλιδης, "δεν προσφέρεται για πειραματισμούς".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΧΠ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Οκτωβρίου 2023 - 21:39

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:59
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Ελβετία: Η αστυνομία αναζητεί 36χρονο που σκότωσε δύο ανθρώπους
15:20
Κίρζης: «Δεν είμαστε κοντά σε προπονητή, δεν θα βιαστούμε, εμπιστευόμαστε Τσολάκη (Τι είπε για επενδυτή, οφειλές, Μιλόγεβιτς, Κονναφή) - VID
14:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand