Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Photo by Matthieu CLAVEL AFP

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας χαιρέτισε με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός , σημειώνοντας ότι αυτό επαναφέρει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις βάσιμες διεκδικήσεις της πλευράς μας, όπως επίσης επαναφέρει τη βάση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφέρει ουσιαστικά από το προηγούμενο ψήφισμα, πέραν του γεγονότος ότι καθορίζει πως η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο θα γίνεται πλέον σε ετήσια βάση. Επισημαίνει όμως και κάποια νέα θετικά στοιχεία στο ψήφισμα.

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση του για το ψήφισμα παραμονής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της παράταξης ότι ο ΟΗΕ δεν θα αποχωρήσει από την Κύπρο. Σημείωσε παράλληλα ότι η πολιτική ίσων αποστάσεων σε πολλά σημεία του ψηφίσματος, δεν καταδεικνύει τον πραγματικό υπαίτιο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία.

Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι , παρά το θετικό της ανανέωσης της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και κάποιες λεκτικές βελτιώσεις στο ψήφισμα, εξακολουθεί να απουσιάζει η αναφορά και παρουσίαση του Κυπριακού ως διεθνούς προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.

Η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων , χαιρετίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος και κρίνει θετικά το γεγονός ότι στο ψήφισμα αναφέρεται σαφέστατα το συμφωνημένο και μοναδικό πλαίσιο της επιδιωκόμενης λύσης.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζει την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και σημειώνει ότι πέραν της ανανέωσης θα πρέπει να υπάρχει και

ουσιαστική και τεκμηριωμένη καταγραφή των δεδομένων.Στις ανακοινώσεις γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις πρόνοιες για την Αμμόχωστο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:03

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 23 Μαρτίου
13:00
Σε απεργιακό κλοιό και σήμερα η Γαλλία για το συνταξιοδοτικό - Χάος στο αεροδρόμιο του Παρισιού
12:21
Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας
11:48
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/3/23
11:33
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας - Λεμεσού εξαιτίας ανατροπής αυτοκινήτου
11:14
Απεβίωσε η αδελφή του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου Χρυσταλλού
10:53
Μεντβέντεφ: "Οι σχέσεις Ρωσίας και Κίνας με τη Δύση θα παραμείνουν τεταμένες για χρόνια"
10:25
Αύριο στη Νομική Υπηρεσία το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου της 28χρονης Ουκρανής στην Πάφο
10:07
Υπουργός Εξωτερικών: "Θετικά αποτιμάται από τους Ευρωπαίους εταίρους η πρόταση της κυβέρνησης για πιο ενεργή εμπλοκή της ΕΕ"
09:40
Επείγον ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης χαρακτηρίζει τον υπερπληθυσμό στις Κεντρικές Φυλακές η υπουργός Δικαιοσύνης
09:21
Μενέντεζ προς Μπλίνκεν: "Δεν αξίζει στην Τουρκία να αποκτήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16"
08:50
Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχωρά η Τράπεζα της Αγγλίας
08:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand