Οι τοποθετήσεις των κομμάτων για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Photo by Matthieu CLAVEL AFP

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας χαιρέτισε με ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός , σημειώνοντας ότι αυτό επαναφέρει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό τις βάσιμες διεκδικήσεις της πλευράς μας, όπως επίσης επαναφέρει τη βάση της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει ότι το νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διαφέρει ουσιαστικά από το προηγούμενο ψήφισμα, πέραν του γεγονότος ότι καθορίζει πως η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο θα γίνεται πλέον σε ετήσια βάση. Επισημαίνει όμως και κάποια νέα θετικά στοιχεία στο ψήφισμα.

Το ΕΛΑΜ σε ανακοίνωση του για το ψήφισμα παραμονής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της παράταξης ότι ο ΟΗΕ δεν θα αποχωρήσει από την Κύπρο. Σημείωσε παράλληλα ότι η πολιτική ίσων αποστάσεων σε πολλά σημεία του ψηφίσματος, δεν καταδεικνύει τον πραγματικό υπαίτιο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία.

Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι , παρά το θετικό της ανανέωσης της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και κάποιες λεκτικές βελτιώσεις στο ψήφισμα, εξακολουθεί να απουσιάζει η αναφορά και παρουσίαση του Κυπριακού ως διεθνούς προβλήματος παράνομης εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εποικισμού.

Η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων , χαιρετίζει την υιοθέτηση του ψηφίσματος και κρίνει θετικά το γεγονός ότι στο ψήφισμα αναφέρεται σαφέστατα το συμφωνημένο και μοναδικό πλαίσιο της επιδιωκόμενης λύσης.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζει την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και σημειώνει ότι πέραν της ανανέωσης θα πρέπει να υπάρχει και

ουσιαστική και τεκμηριωμένη καταγραφή των δεδομένων.Στις ανακοινώσεις γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στις πρόνοιες για την Αμμόχωστο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:03

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο θα επισκεφθεί την Τουρκία ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας
22:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
21:57
Πρόεδρος: Ευελπιστούμε στην κάθοδό του απεσταλμένου στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν-Γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε
20:49
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand