Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: 187 επίσημοι προσκεκλημένοι ανάμεσά τους και 50 Έλληνες

Πλήθος εστεμμένων και μελών των βασιλικών οίκων της Ευρώπης αναμένεται να παρευρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι προετοιμασίες και οι εργασίες αποκατάστασης στο Τατόι είναι εντατικές, με την αστυνομία να καταστρώνει σχέδιο με αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις των καλεσμένων.

Η σορός του τέως βασιλιά θα εκτεθεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για φόρο τιμής.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι δίπλα στα μνήματα των γονέων του. Θα ταφεί με πολιτική ενδυμασία και όχι με την στρατιωτική, βασιλική ενδυμασία. Αμέσως μετά την τελετή, οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακαθίσουν σε γεύμα σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αντιτρομοκρατική και αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πολυάριθμες φρουρές των βασιλικών οικογενειών που αναμένονται, θα συνθέσουν το σκηνικό των μέτρων ασφαλείας την ημέρα της κηδείας.

Μέτρα θα ληφθούν, επίσης, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την άφιξη των επισήμων, αλλά και γύρω από τα ξενοδοχεία, όπου θα διαμένουν.

Τουλάχιστον 187 είναι οι επίσημοι προσκεκλημένοι στην κηδεία του τέως βασιλιά.

Μεγάλη θα είναι η εκπροσώπηση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Φιλίπε και η βασίλισσα Λετίθια, οι αδελφές του Φιλίπε, καθώς και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκεται εξόριστος. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Χένρι, ξάδελφος του τέως βασιλιά.

Στην κηδεία θα παραστούν, ακόμη, μέλη των βασιλικών οικογενειών της Σουηδίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Επίσης, 50 Έλληνες έχουν προσκληθεί στην κηδεία, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, πολιτικοί, επιχειρηματίες και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.



Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουαρίου 2023 - 11:43

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.