H IMI Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο μέσω του GMF υπό τη διαχείριση της Pelagic Partners

Η International Maritime Industries (IMI), το μεγαλύτερο ναυπηγείο στην περιοχή ΜΕΝΑ (Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής), συνεργάστηκε με την Pelagic Partners και ανακοίνωσαν την έναρξη εργασιών του Global Maritime Fund (GMF), το οποίο με έδρα την Κύπρο θα παρέχει καινοτόμες χρηματοδοτικές λύσεις σε κύριους πελάτες και ναυτιλιακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ταμείο αναμένεται να διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2023, αυξάνοντας τα στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια

Το GMF, το οποίο διαχειρίζεται από την Pelagic Partners, στοχεύει να γίνει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό ταμείο στον κόσμο για την παροχή καινοτόμων λύσεων χρηματοδότησης που είναι παγκοσμίως ανταγωνιστικές, με δυνατότητα εξατομίκευσης και κατάλληλες για κάθε σκοπό με έμφαση στη χρηματοδότηση ESG για την υποστήριξη των βασικών περιφερειακών και διεθνών πελατών της ΙΜΙ και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας.

Με έδρα την Κύπρο, το GMF θα αντλεί κεφάλαια μέσω περιφερειακών και διεθνών επενδυτών, καθώς και μακροπρόθεσμες συμφωνίες με βασικούς πελάτες όπως η Bahri και η ARO που θα αποφέρουν σταθερό εισόδημα. Αναμένεται να διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,7 δισεκατομμύρια SAR) μέχρι το τέλος του 2023, αυξάνοντας στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια (37,6 δισεκατομμύρια SAR) τα επόμενα 10 χρόνια.

Το GMF, που θα παρέχει έως και 100% χρηματοδότηση για πλοία και εξέδρες που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο της ΙΜΙ στο Ρας Αλ Χάιρ της Σαουδικής Αραβίας, εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια τελετής στην Κύπρο στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Πρόεδρος της ΙΜΙ Ahmed Al Sa'adi, ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, Khalid Al Sharef, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IMI Dr. Abdullah Al Ahmari και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος του GMF Feras Al-Sahan, καθώς και οι ιδρυτές της Pelagic Partners Dr. Niels Hartmann και Atef Abou Merhi, μαζί με διάφορα στελέχη της IMI και της Pelagic Partners, μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Σε δήλωσή του, ο Ahmed Al Sa'adi ανέφερε ότι «στην ΙΜΙ έχουμε την απίστευτη τιμή να είμαστε μέρος των φιλόδοξων προσπαθειών της Σαουδικής Αραβίας για το Vision 2030 και την οικοδόμηση ενός τεχνολογικά προηγμένου και βιώσιμου θαλάσσιου κόμβου στο κέντρο της εφοδιαστικής βιομηχανίας. Η έναρξη του Global Maritime Fund συμβαδίζει με το όραμά μας να γίνουμε παγκοσμίως ο ηγέτης στη ναυτιλιακή καινοτομία και βιωσιμότητα, επεκτείνοντας την προσφορά των υπηρεσιών μας, καθώς εργαζόμαστε για να γίνουμε μια από τις πιο προηγμένες ναυτιλιακές εγκαταστάσεις στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο  Δρ. Abdullah Al Ahmari είπε ότι «η έναρξη του GMF θα επιτρέψει στην IMI να προσφέρει μια ολοκαίνουργια πρόταση αξίας που θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης μας ως ο βασικός μοχλός της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας. Το GMF ενισχύει περαιτέρω την ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών μας, που παρέχει στους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους μια σειρά από καινοτόμα, βιώσιμα ναυτιλιακά προϊόντα σε διεθνώς ανταγωνιστικές τιμές».

Ο Δρ. Niels Hartmann είπε ότι «ως μια σχετικά μικρή και νέα αδειοδοτημένη ημεδαπή εταιρεία στο τομέα του της Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, έχουμε μια συνολική εμπειρία άνω των 60 ετών στη ναυτιλία και πιο συγκεκριμένα στη διαχείριση πλοίων, στη χρηματοδότηση πλοίων και στη διαχείριση επενδυτών. Η IMI και η Pelagic Partners θα πλεύσουν μαζί σε αυτή τη συνεργασία. Όπως μαζί καταφέραμε και τώρα πετύχαμε το πρώτο μεγάλο ορόσημο, την επιτυχημένη πιστοποίηση και εγγραφή του GMF».

Εξάλλου, ο Atef Abou Merhi δήλωσε πως «το GMF είναι ένα όραμα με μοναδικό χαρακτήρα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ναυπηγικής βιομηχανίας γενικά και ειδικότερα στη Σαουδική Αραβία. Με τη ναυτιλιακή βιομηχανία να είναι μεταξύ των βασικών πυλώνων του οράματος του σαουδαραβικού βασιλείου για το 2030, η Pelagic Partners ήταν πρόθυμη να ενώσει τις δυνάμεις της με το ΙΜΙ για να δημιουργήσει αυτό που προορίζεται να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά ταμεία στον κόσμο».

Τέλος, ο Feras Al-Sahan είπε ότι «η έναρξη του Global Maritime Fund έχει δημιουργήσει μια μοναδική και άνευ προηγουμένου πρόταση αξίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον διαχειριστή του Οργανισμού Εναλλακτικών Επενδύσεων, την Pelagic Partners, για την ανάπτυξη του κεφαλαίου τα επόμενα χρόνια αναπτύσσοντας ισχυρές σχέσεις με τις περιφερειακές και διεθνείς τράπεζες καθώς και επενδυτές, με στόχο να γίνουμε το μεγαλύτερο ναυτιλιακό ταμείο στον κόσμο».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 08:11

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.