Συνεδριάζει το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και το Κυπριακό.
Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα αξιολογήσει τις διπλωματικές κινήσεις της Τουρκίας, οι οποίες έχουν ως στόχο τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους και την στήριξη του λεγόμενου οράματος για λύση δύο κρατών, που θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και στο ίσο διεθνές καθεστώς.
Αναφέρουν, ακόμη, ότι θα μελετηθούν και οι κατ΄ ισχυρισμόν αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας και οι υποτιθέμενες παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου.
ΓΑ
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:42
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚhttps://riknews.com.cy/el/article/2022/9/28/sunedriazei-semera-to-sumboulio-ethnikes-asphaleias-tes-tourkias-me-basika-themata-suzeteses-tis-exelixeis-sto-aigaio-kai-sto-kupriako-6361330/