Νέο παραλήρημα Ακάρ: Αν ψάχνετε για πιστοποιητικά ντροπής, κοιτάξτε στον καθρέφτη

Για αλαζονεία και υποκρισία κατηγόρησε την Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, και είπε πως αν η Ελλάδα ψάχνει για πιστοποιητικά ντροπής αρκεί να κοιτάξει στον καθρέφτη. «Αποφύγετε προβοκάτσιες που θα προκαλέσουν καταστροφή», είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Τούρκος Υπουργός, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.

«Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση από εδώ και πέρα», ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ. Σε  εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Ημέρα των Βετεράνων στο τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ο Τούρκος Υπουργός κάλεσε την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία.

Μιλώντας στην τελετή, ο Χουλουσί Ακάρ υποστηριξε ότι ενώ η Τουρκία προσπαθεί ως κύριος παράγοντας για την ειρήνη και τη σταθερότητα, η Ελλάδα, η οποία αποτελεί το πιο προφανές παράδειγμα κακής γειτονίας, συνεχίζει την επεκτατική και επιθετική πολιτική της με τις προκλητικές ενέργειες και τους λόγους της.

«Η Ελλάδα, η οποία είναι η πλευρά που κλιμακώνει την ένταση με αυτή τη στάση, κατηγορεί απερίσκεπτα την Τουρκία. Αυτό είναι διπροσωπία και υποκρισία. Επιπλέον, αυτός ο κακός γείτονας, ο οποίος με κάθε ευκαιρία παραπονιέται για την Τουρκία στους άλλους, αποκαλύπτει την εχθρική του στάση. Ιδιαίτερα πρόσφατα, κάποιοι ανεύθυνοι Έλληνες πολιτικοί δηλητηριάζουν καθημερινά τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας κάθε μέρα με νέο παραλήρημα. Το πρόσφατο κλείδωμα ραντάρ στα νατοϊκά μας αεροσκάφη δείχνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει τόσο αλαζονική ώστε να αγνοεί τις βασικές αρχές και αξίες του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, πρώην Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι θεωρεί την κίνηση αυτή της Ελλάδας ως ένδειξη κλιμάκωσης και ‘εχθρικής συμπεριφοράς’. Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό, ένα εμπορικό πλοίο δέχθηκε πυρά από την ελληνική ακτοφυλακή, αυξάνοντας την ένταση σε νέα διάσταση», υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Διέπραξαν θηριωδίες

Χαρακτηρίζοντας την κατασκευή από την Ελλάδα στο νησί της Κω ενός μνημείου της δήθεν γενοκτονίας ως άλλη μια πρόκληση της Ελλάδας, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην Τρίπολη κατά τη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατά την προσπάθεια κατάληψης της Ανατολίας μεταξύ 1919-1922. Είναι αυτοί που διέπραξαν τις ίδιες θηριωδίες εναντίον των ‘συμπατριωτών’ μας στην Κύπρο. Από αυτή την άποψη, αν οι Έλληνες πολιτικοί αναζητούν ένα πιστοποιητικό ντροπής, τους αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Ενώ αυτοί οι υποκριτές απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή από τη μια πλευρά, δεν διστάζουν να διαμαρτύρονται για την Τουρκία και να επιδεικνύουν μια αντιτουρκική στάση χειραγωγώντας ξεδιάντροπα τα γεγονότα σε κάθε ευκαιρία που βρίσκουν, σε κάθε περιβάλλον».

Μετέτρεψαν Αιγαίο σε νεκροταφείο

Υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραμέρισε τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 και συσσώρευσε όπλα σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Όλοι όσοι έχουν λογική και συνείδηση καταλαβαίνουν το πραγματικό πρόσωπο και τις προθέσεις αυτών, οι οποίοι έχουν αναλάβει το ρόλο του κακομαθημένου παιδιού με την υποκίνηση ορισμένων και δυστυχώς με την ανοχή της ΕΕ, υποδαυλίζοντας την αστάθεια στην περιοχή με ανορθολογικές και παράλογες απαιτήσεις και πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο στον κόσμο, και που έχει [η Ελλάδα] επιδοθεί σε μια μάταιη εξοπλιστική προσπάθεια σπαταλώντας τους πόρους του ίδιου του λαού της με μοναδικό μέλημα το πολιτικό της μέλλον, που κατηγορεί με περισσό θράσος την Τουρκία για επεκτατισμό αποκαλώντας την ‘νεοοθωμανική’ παρά το γεγονός ότι η ίδια έχει επεκταθεί 3 φορές σε 7 στάδια από την ίδρυσή της και που έχει έρθει κάτω από τη μύτη μας, που συνάπτει τεχνητές συμμαχίες και λεηλατεί τα ίδια τα εδάφη της και μετά προσπαθεί να μας εκφοβίσει με το να στέκεται πίσω από άλλους, και που με τις πολιτικές αφομοίωσης που εφαρμόζει αφαιρώντας τα δικαιώματα της 'τουρκικής μειονότητας' και αγνοώντας την 'τουρκική παρουσία', την οποία εκφοβίζει με καταπίεση, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας, η οποία συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχει κάθε είδους υποστήριξη, που σπρώχνει ανελέητα πίσω τους αιτούντες άσυλο και βυθίζει τις βάρκες τους, που σκοτώνει μωρά στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου και μετά με θράσος μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ιστορία δεν θα καταγράψει τα μυθεύματα των Ελλήνων πολιτικών, αλλά το γεγονός ότι άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν και πήραν το αίμα των μωρών στα χέρια τους. Η ενοχή για αθώους ανθρώπους είναι στο λαιμό των Ελλήνων πολιτικών. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα, η οποία έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων, και να πουν ‘τέρμα’ σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»

«Θα πρέπει να είναι γνωστό ότι έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες και παράνομες συμπεριφορές και ενέργειες της Ελλάδας στο πεδίο και στο τραπέζι  στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και θα πρέπει να είναι γνωστό ότι θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση από εδώ και πέρα», είπε ο  Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα νομίζει ότι θα μεταφέρει τα προβλήματα σε διεθνές επίπεδο και θα σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας με κάποια τετελεσμένα γεγονότα. Τονίζοντας ότι η Ελλάδα κάνει μεγάλο λάθος σε αυτό το πλαίσιο, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Ποτέ δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα τετελεσμένα και τις επιβολές. Ας πούμε ότι αγνοούν τα γεωγραφικά και επιστημονικά δεδομένα, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αυτοί οι υποκριτές δεν παίρνουν κανένα μάθημα από την ιστορία. Μπορεί πριν από 100 χρόνια να ξέχασαν ότι κάποιοι από αυτούς έστειλαν τους γιους τους σε αυτές τις χώρες με διάθεση για περιπέτεια και ποια ήταν η μοίρα τους, κάποιοι από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στην αγχόνη, αλλά ας τους το θυμίσουμε στο όνομα της καλής γειτονίας. Συνειδητοποιήστε τη σοβαρότητα αυτού του θέματος. Σταματήστε να ακολουθείτε τον λάθος δρόμο. Μείνετε μακριά από προκλήσεις που προκαλούν την καταστροφή. Μην ακολουθείτε άλλους. Η ειλικρινής έκκλησή μας για άλλη μια φορά προς τους Έλληνες, που έχουν κοινή λογική, είναι να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε τα μεταξύ μας προβλήματα να επιλυθούν ειρηνικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω του αμοιβαίου διαλόγου».

Στόχος μια θάλασσα ειρήνης

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι στόχος τους είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και να διαμοιράζονται δίκαια όλα τα πλούτη και συνέχισε ως εξής: «Από αυτή την άποψη, θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας να βλέπει την Τουρκία ως αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο και γείτονα, αντί να βλέπει την Τουρκία ως απειλή, τόσο για την ίδια, όσο και για την περιοχή, και για το ΝΑΤΟ. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι η Τουρκία είναι υπέρ ενός ειρηνικού και ευημερούντος μέλλοντος με την Ελλάδα. Περιμένουμε από τους τρίτους να δουν το θέμα αμερόληπτα και αντικειμενικά υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου, της λογικής, του ορθού λόγου, και της επιστήμης και να δουν τα γεγονότα. Εν κατακλείδι, είμαστε αποφασισμένοι, κατασταλαγμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:26

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.