Κλονίζεται η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο

Photo AFP

Η «κυβέρνηση» συνεργασίας ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ στα κατεχόμενα εισήλθε εκ νέου σε κρίση, καθώς, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κάποιοι «υπουργοί» θέτουν εμπόδια στο θέμα της νέας αεροπορικής εταιρείας και του διαγωνισμού για τα δίκτυα 5G.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η «Ντιαλόγκ» αναφέρει ότι η «κυβέρνηση» κλονίζεται διότι υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του «υπουργικού συμβουλίου» σχετικά με υποθέσεις που έχουν μεγάλη σημασία για την οικονομία, όπως η πρόταση για ίδρυση νέας αεροπορικής εταιρείας και η μετάβαση στην τεχνολογία 5G.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΚΑ και «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, δεν εγκρίθηκε από το «υπουργικό» η «νομοθετική» πρόταση που συντάχθηκε από κοινού με το «υπουργείο οικονομικών» και προνοεί πραγματοποίηση πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου από την καινούργια αεροπορική εταιρία με την ονομασία «Mavi Girne» (Μπλε Κερύνεια).  

Σύμφωνα με τον κ. Αρικλί, οι πρώτες ρωγμές στο εσωτερικό της «κυβέρνησης» προήλθαν εξαιτίας της απόρριψης από το «υπουργικό συμβούλιο» της πρότασης για τα δίκτυα 4.5G και 5G που είχε ως αποτέλεσμα την μη πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την παραχώρηση αδειών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η στάση του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ προκαλεί απορίες, ενώ υποστηρίζει ότι ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου δεν εκφράστηκε αναφορικά με τα εμπόδια για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας. Ο δε Αρικλί ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, παραθέτοντας και τους λόγους.

Αναφέρθηκε επίσης σε δύο λόγους για τους οποίους τίθενται προσκόμματα στην υλοποίηση των σημαντικών έργων. Σύμφωνα με τον Ερχάν Αρικί, πολλοί «υπουργοί» επιχείρησαν να ιδρύσουν αεροπορική εταιρία επί 12 χρόνια αλλά δεν τα κατάφεραν. «Τώρα δεν θέλουν να τα καταφέρει το ΚΑ. Δεύτερον, η παρούσα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση του Ουνάλ Ουστέλ. Τόσο οι επιτυχίες όσο και οι αποτυχίες είναι δικές του» συνέχισε. Κάποιοι, ωστόσο, θέλουν να αποτύχει η «κυβέρνηση» του κ. Ουστέλ και γι’ αυτούς τους δύο λόγους προβάλλονται προσκόμματα στα έργα, κατέληξε ο κ. Αρικλί.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Δεκεμβρίου
Τουλάχιστον το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει αναπτύξει κάποια μορφή ανοσίας στον SARS-COV-2, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ
22:02
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός προέτρεψε όλους να 'χουν ως παράδειγμα προς μίμηση το ελληνικό..."μεράκι"
20:55
Η Νότια Κορέα νίκησε και προκρίθηκε στους "16"
20:43
Στα 60 δολάρια το πλαφόν στο πετρέλαιο μέσω θάλασσας, συμφώνησαν τα κράτη μέλη της ΕΕ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ΕΕ θα ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας μεθαύριο
20:22
Μια «ξεκάθαρη εικόνα» για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένει μέχρι την άνοιξη δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
19:16
Διπλασιάζονται οι εμπειρογνώμονες της Europol στην Κύπρο
18:47
Ένας νεκρός και ένας τραυματίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν από βομβαρδισμούς
18:15
Με τέσσερις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
18:12
Ορκίστηκε σήμερα και έλαβε ρωσικό διαβατήριο ο πρώην συνεργάτης της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών
17:41
Έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω στρεπτόκοκκου ομάδας Α
17:29
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3o Δελτίο καιρού (2/12/2022)
17:19
Η Βουλή ενέκρινε το συνταξιοδοτικό για όσους προσελήφθησαν μετά το 2011
17:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand