Χ. Πετρίδης: Βρισκόμαστε στο υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες εικοσαετίας

Τη βεβαιότητα ότι η άψογη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Άμυνας και Επιτροπής Άμυνας της Βουλής θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, εξέφρασε ο Υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης προσθέτοντας πως με τη συμβολή της Επιτροπής και της Κυβέρνησης σήμερα βρισκόμαστε στο υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες εικοσαετίας.

Ο Υπουργός Αμυνας υποδέχθηκε το πρωί τον προεδρεύοντα της Δημοκρατίας Ζαχαρία Κουλία και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, στο  Στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη» της 33ΜΚΔ, στο Σταυροβούνι.

Ο κ. Πετρίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία τους στο «σύγχρονο πεδίο βολής», του οποίου τα εγκαίνια έγιναν πέρσι και ευχαρίστησε την Επιτροπή Αμυνας «για τη συνεργασία για τη συμβολή της σε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Είναι μια εξαιρετική συνεργασία», είπε.

Η Εθνική Φρουρά, συνέχισε ο Υπουργός «υλοποιεί στο παρόν στάδιο πέραν των 20 νέων συμβάσεων και αργά αλλά σταδιακά υλοποιούμε αυτές τις συμβάσεις, εκ των οποίων ορισμένες αφορούν και τις ειδικές μας δυνάμεις. Εκσυγχρονιζόμαστε, προχωράμε και με τη βοήθεια και τη συμβολή της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε στο υψηλότερο ποσοστό όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες εικοσαετίας και υπάρχει η συμβολή όλων των μελών της Επιτροπής Άμυνας και της κυβέρνησης η οποία στηρίζει αυτό το έργο, το οποίο κάνουμε πράξη. Σήμερα είναι μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, μακριά από τα γραφεία μας, μακριά από το Κοινοβούλιο εκεί όπου θα βρισκόμαστε φυσικά μέχρι και τον Δεκέμβριο σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Είμαι βέβαιος κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας «ότι η άψογη μας συνεργασία θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «η παρουσία της Επιτροπής Αμυνας στη σημερινή παρουσίαση των όπλων και του ατομικού οπλισμού των ειδικών δυνάμεων της πατρίδας μας, αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση της αγαστής συνεργασίας την οποία έχουν όλα τα μέλη της Επιτροπής μαζί με το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Θέλω να επιβεβαιώσω, πρόσθεσε, «ότι από την πλευρά της Επιτροπής Αμυνας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας για την αποτρεπτική ισχύ την οποία πρέπει να παρουσιάζουν σε μια δύσκολη για την Κύπρο, περίοδο».

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε επίσης ότι «αυτή η συνεργασία θα συνεχίσει και θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο» και ευχαρίστησε «όλα τα μέλη της Επιτροπής τα οποία ανεξάρτητα από κομματική προέλευση συνεργάζονται αγαστά και την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αλλά και του Υπουργείου Άμυνας γι αυτή την εξαιρετική συνεργασία».

Εξάλλου ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης ευχαρίστησε «για τη συνδρομή της Επιτροπής Αμυνας σε όλο αυτό που δημιουργούμε ως Εθνική Φρουρά».

«Σήμερα αποδείχθηκε πως όσα οπλικά συστήματα και να πάρουμε, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο παράγοντας άνθρωπος, ο εκπαιδευμένος και αποφασισμένος στρατιώτης με ηθικό, είναι αυτός που τελικά αποδίδει στο πεδίο της μάχης», είπε.

Είναι αυτό, συνέχισε, «που είδαμε σήμερα. Δεν φτάνουν μόνο τα οπλικά συστήματα, είναι το προσωπικό μας, το ηθικό, η πειθαρχία και η ετοιμότητα του να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση».

Ο Αρχηγός ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την παρουσία τους στο Στρατόπεδο και σημείωσε πως «είμαι υπερήφανος όχι μόνο για τους καταδρομείς αλλά και για τον τελευταίο στρατιώτη και για τους νεοσύλλεκτους, οι οποίοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους και τώρα βρίσκονται στα φυλάκια της πρώτης γραμμής».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το στρατιωτικό προσωπικό  της 33ης Μοίρας Καταδρομών πραγματοποίησε επίδειξη με βολή και στη συνέχεια τόσο ο Υπουργός όσο και τα μέλη της Επιτροπής Αμυνας έριξαν βολές.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

10 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
22:00
Ψήφισμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας
21:31
Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ ότι εκδιώκει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας στην Αίγυπτο
20:55
Αυξημένα κρούσματα λοιμώξεων σε παιδιά λόγω της χειμερινής περιόδου -30 στο Μακάρειο
20:49
Ποινική δίωξη εναντίον του 18χρονου για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα
20:11
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα -18.000 Παλαιστίνιοι νεκροί, 49.500 τραυματίες
18:41
Η Αστυνομία συνέλαβε 33 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο
18:29
Ο Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους στη Γάζα
18:21
Ικανοποιημένο το Υπ. Παιδείας για τη συμφωνία με την Ελλάδα για αναγνώριση τίτλων σπουδών
17:39
Στην Κύπρο, για επίσημη επίσκεψη, ο Πρόεδρος του Ιράκ, Αμπντουλατίφ Τζαμάλ Ρασίντ
16:29
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλης
16:01
Δυσαρέσκεια Νετανιάχου προς τον Πούτιν για ρωσικές θέσεις εναντίον του Ισραήλ
15:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand