Η Ουκρανία χλευάζει την επιστράτευση του Πούτιν με βίντεο στο Twitter

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας χλεύασε τη μερική επιστράτευση της Ρωσίας για ενίσχυση των δυνάμεών της στην Ουκρανία, αναρτώντας στο Τwitter μονταρισμένο βίντεο με πλάνα που εμφανίζουν μεταξύ άλλων τη ρωσική αστυνομία να χτυπά και να συλλαμβάνει άνδρες που διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης και μεθυσμένους Ρώσους στρατιώτες.

Το χλευαστικό βίντεο αναρτήθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν δύο υψηλόβαθμοι βουλευτές της Ρωσίας για την εφαρμογή του διατάγματος επιστράτευσης, δίνοντας εντολή στους περιφερειακούς αξιωματούχους να επιλύσουν «υπερβολές» που έχουν πυροδοτήσει την οργή του κοινού, έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις και έχουν ωθήσει άνδρες σε μάχιμη ηλικία να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η πρόεδρος της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, επέκρινε τις περιφερειακές αρχές που επιβλέπουν την επιστράτευση. "Φροντίστε η μερική επιστράτευση να ολοκληρωθεί με πλήρη σεβασμό των κριτηρίων και χωρίς να διαπράξετε ούτε ένα λάθος", διέταξε.

"Η Ρωσία έχει ακόμα απομεινάρια ενός επαγγελματικού στρατού που ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη καταστρέψει", αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο βίντεο μοντάζ, στο οποίο δείχνουν Ρώσους κληρωτούς να λιποθυμούν από υπερβολική κατανάλωση βότκας. "Ξέρουμε ότι σύντομα αυτοί οι στρατιώτες θα είναι στο μέτωπο και με τέτοια αγάπη για το αλκοόλ, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς να πεθάνουν στη γη μας", προσθέτει.

Στο βίντεο εμφανίζονται επίσης τάφοι Ρώσων στρατιωτών, ένας χάρτης με έκταση άνω των 8.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων που ανακτήθηκαν από τις δυνάμεις της Μόσχας, ουκρανικά στρατεύματα εν κινήσει και κατεστραμμένα ρωσικά άρματα μάχης.

Μαυροφορεμένοι αστυνομικοί με κράνη φαίνονται να χτυπούν με γκλομπ και να σέρνουν διαδηλωτές.

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:47

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.