Απόψε από το βήμα του ΟΗΕ η ελληνική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα

Σε ευθεία αντεπίθεση έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού και του πρόσφατου ανθελληνικού κρεσέντο του Τούρκου προέδρου προχωρά η Αθήνα, από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου απόψε ο Έλληναςπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ν’ αναδείξει ενώπιον της ολομέλειας την Τουρκία ως κράτος-ταραξία στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποδομήσει τις ψεύτικες ειδήσεις που διακινεί η Άγκυρα.

Το ίδιο έπραξε και η σημερινή συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ όπου αποδόμησε τις ψεύτικες και παράλογες τουρκικές τοποθετήσεις, ενώ ήδη από χθες επεσήμανε τις ελληνικές απαντήσεις και θέσεις.

Ο πρωθυπουργός, στη Νέα Υόρκη είχε σύντομες συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν – κάτι που δεν κατάφερε ο πρόεδρος Ερντογάν- αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τα ελληνοτουρκικά, ατζέντα, όπως και την ενεργειακή κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές της, ενώ μέσω συνεντεύξεων στις τηλεοράσεις του CNN και του πρακτορείου Bloomberg εξήγησε πώς η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό για πολιτικούς σκοπούς επιδιδόμενη “σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας” στο πλαίσιο ενός “διαρκούς πολέμου ψευδών ειδήσεων”, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στη γείτονα ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Τον τόνο της ελληνικής αντίδρασης στις ακρότητες Ερντογάν έχει δωσει ήδη ο Νίκος Δένδιας. «Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο»

Στις επαφές του μεταξύ άλλων τόσο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, όσο και με τα ανώτερα στελέχη αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική ρητορική, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και την επιχείρηση παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε όλες του τις συναντήσεις ενημερώνει για τον ακραίες προκλήσεις και απειλές της Άγκυρας εις βάρος της χώρας.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος έθετε ξανά θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαλούσε την Τουρκία για την πολιτική εξόντωσης των Ελλήνων της Πόλης.

Από το βήμα της συνέλευσης του ΟΗΕ, Ίμον Γκίλμορ Ειδικός Αντιπρόσωπος ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξεφρασε «τη βαθιά ανησυχία της ΕΕ για τις πολιτικές διακρίσεων που εφάρμοσε στο παρελθόν η Τουρκία, με αποτέλεσμα η Ελληνική Μειονότητα να βρίσκεται πλέον στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Η ΕΕ καλεί και πάλι την Τουρκία να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου» .

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:20

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.