Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο

Η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής με τη Γερμανίδα Πρέσβειρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε την Πέμπτη την Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Anke Schlimm. Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και υπογραμμίστηκε η σημασία της ολιστικής διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής και σημειώθηκε η έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας προς την Κύπρο στο ζήτημα αυτό.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκε η σημαντική ώθηση που δόθηκε στον διάλογο και στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών με την απόλυτα επιτυχή επίσκεψη εργασίας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Γερμανία, μετά από σχετική πρόσκληση της Γερμανίδας ομολόγου της Bärbel Bas.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις ουσιαστικές συζητήσεις με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και τους Προέδρους και Μέλη των Επιτροπών Άμυνας, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί καίριων θεμάτων αμοιβαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και στα πολύ θετικά αποτελέσματά της επίσκεψης. Σημείωσε ειδικότερα την απόφαση από κοινού με τη Γερμανίδα ομόλογό της για την ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο την προώθηση θεμάτων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Επισήμανε, παράλληλα, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της περιοχής και προς επίτευξη του στόχου της της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι οι συνεργασίες της Κύπρου με φίλες γειτονικές της χώρες στοχεύουν στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και δεν αποκλείουν καμία χώρα, νοουμένου ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και απέχει από επιθετικές ενέργειες που αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΓΒΑ)

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:46

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.