Απαράδεκτες οι τουρκικές προκλήσεις τονίζει ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, αναφέρθηκε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αυριανή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα επισημάνει το ζήτημα της όξυνσης των προκλήσεων από την τουρκική ηγεσία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, στην αυριανή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και τις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας».

«Όπως γνωρίζετε, μιλώντας χθες στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας και ότι οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία της Ελλάδας είναι εντελώς απαράδεκτες», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο, στην οποία υπογράμμισε ότι «η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα, και ουσιαστικά δείχνει ότι Τουρκία είναι μια χώρα, που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε, Δυτική συμμαχία, με τους όρους που γνωρίζουμε».

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, «έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες, ενώ χθες στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, κ. Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο».

Τέλος αναφορικά με τη στήριξη των πολιτών τον Οκτώβριο απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση». «Έχουμε το σχέδιο και συνεχώς βρίσκουμε και δημιουργούμε και νέες δυνατότητες χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.