Απαράδεκτες οι τουρκικές προκλήσεις τονίζει ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, αναφέρθηκε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αυριανή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα επισημάνει το ζήτημα της όξυνσης των προκλήσεων από την τουρκική ηγεσία.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, στην αυριανή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας «ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και τις αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας».

«Όπως γνωρίζετε, μιλώντας χθες στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές μας και ότι οι προκλήσεις απέναντι στην κυριαρχία της Ελλάδας είναι εντελώς απαράδεκτες», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο, στην οποία υπογράμμισε ότι «η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ είναι προφανώς απαράδεκτη. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα, και ουσιαστικά δείχνει ότι Τουρκία είναι μια χώρα, που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε, Δυτική συμμαχία, με τους όρους που γνωρίζουμε».

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, «έχει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες, ενώ χθες στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, κ. Μπάιντεν, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρωθυπουργός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Αμερικανό Πρόεδρο».

Τέλος αναφορικά με τη στήριξη των πολιτών τον Οκτώβριο απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση». «Έχουμε το σχέδιο και συνεχώς βρίσκουμε και δημιουργούμε και νέες δυνατότητες χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή πορεία της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Νοεμβρίου
Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Κύπρο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 3ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
16:20
Προσπάθεια αποδόμησής της καταγγέλλει η Άννα Αριστοτέλους
16:07
Απελευθερώθηκαν 9 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου
15:19
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της
14:28
Νίκη ελπίδας για την Αυστραλία, 1-0 την Τυνησία
14:09
ΥΠΑΜ: Με σταθερές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και μέσω διπλωματίας απαντά στις τουρκικές προκλήσεις η ΚΔ
13:19
Η Κύπρος χαιρέτισε χθες βράδυ την κατάθεση του σχεδίου δράσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό
12:42
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 2ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
12:09
Στην Αθήνα μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης
11:54
Νέα Navtex για διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες εξέδωσε η Αθήνα
11:41
Τέσσερις αγώνες σήμερα για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου
11:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand