Σταθμός του μετρό στο Παρίσι μετονομάζεται εις μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ένας σταθμός του μετρό του Παρισιού στα Ηλύσια Πεδία μετονομάστηκε σε Ελισάβετ Β' για την ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας, ως φόρο τιμής.

Οι πινακίδες στο σταθμό του μετρό George V, που πήρε το όνομά του από τον παππού της Βασίλισσας, αντικαταστάθηκαν τη Δευτέρα ως ένδειξη σεβασμού προς την μονάρχη η οποία οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία της κατοικία.

«Θέλαμε να συμμετάσχουμε στην ημέρα του πένθους τοποθετώντας την πινακίδα «Elizabeth II 1926-2022» στον σταθμό George V στη γραμμή 1», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας μετρό του Παρισιού RATP.

Ο σταθμός θα επανέλθει στο όνομα George V την Τρίτη.

Οι γαλλικές σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε δημόσια κτίρια, αλλά ένας μικρός αριθμός δημάρχων δεν ακολούθησε τις οδηγίες.

Ο Πάτρικ Προυαζί ο αριστερός δήμαρχος στο Faches-Thumesnil, στη βορειοανατολική Γαλλία, δήλωσε ότι θα αρνηθεί να κατεβάσει τη σημαία σε δημόσια κτίρια στο χωριό του.

Αν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, είπε ότι μια τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές της Γαλλίας «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα».

«Καμία έννοια δεν απέχει περισσότερο από την «ισότητα» από τη μοναρχία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:03

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.