Ελληνικές διπλωματικές πηγές δίνουν το περιεχόμενο επιστολής Μπορέλ σε Τσαβούσογλου

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες που τροφοδοτούν την κλιμάκωση της έντασης αλλά και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας στέλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε επιστολή του προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζεπ Μπορέλ σημειώνει ότι ο μόνος δρόμος για την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας είναι η σταθερή προσήλωση στις διεθνείς συμφωνίες και την ειρηνική επίλυση διαφορών.

"Οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, δηλώσεις οι οποίες αμφισβητούν την αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου και η κλιμάκωση της εχθρικής ρητορικής κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού", αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, "οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και δημιουργούν αρνητική δυναμική από την οποία δεν υπάρχει κανένα όφελος".

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΡΙΚ, στην Αθήνα, Φάνης Παπαθανασίου, οι πληροφορίες για την επιστολή του ευρωπαίου αξιωματούχου προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, δόθηκαν από διπλωματικές πηγές.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

11 Δεκεμβρίου
Τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο θα επισκεφθεί την Τουρκία ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, Νίκος Δένδιας
22:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
21:57
Πρόεδρος: Ευελπιστούμε στην κάθοδό του απεσταλμένου στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν-Γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε
20:49
Μέση Ανατολή, η κατάσταση στην Ουκρανία και το Μεταναστευτικό συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
18:47
Υπουργός Οικονομικών: Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ανοδική πορεία της οικονομίας
18:03
Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται το κεντρικό και το νότιο τμήμα της Γάζας-Έκτακτη συνεδρία αύριο της ΓΣ του ΟΗΕ
17:31
Μείωση παρατηρείται στις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις, είπε ο Χ. Ανδρέου
17:17
Κυρώσεις για χρήση ιρανικών drones στην Ουκρανία, ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ
16:47
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 11/12/23
16:31
Διοικητής Κεντρικής Τράπεζας: Το ψηφιακό ευρώ δεν θα είναι απειλή για τον ρόλο των τραπεζών
16:15
Ο Ρώσος πρόεδρος παρέστη σήμερα σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων
16:03
Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους
15:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand