Ατλέτικο - Ρεάλ 1-2 : Το ντέρμπι της έντασης και του μίσους βάφτηκε λευκό

Η Ρεάλ πήρε ακόμα ένα μαδριλένικο ντέρμπι με αντίπαλο την Ατλέτικο και το 2-1 στο "Μετροπολιτάνο" τη διατηρεί μόνη πρώτη στη La Liga.

Ο Βινίσιους προανήγγειλε χορό σε περίπτωση γκολ της Ρεάλ και το έκανε πράξη, οπαδοί της Ατλέτικο προανήγγειλαν ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του και το έκαναν πράξη, οι δύο μαδριλένικες ομάδες προανήγγειλαν ένα συναρπαστικό ντέρμπι και το έκαναν πράξη. Οι πρωταθλητές ήταν οι κερδισμένοι αυτής της μονομαχίας στο "Μετροπολιτάνο", με το 2-1 να τους κρατά μόνους πρώτους στη βαθμολογία της La Liga έπειτα από την 6η αγωνιστική.

Το Derbi Madrileño άρχισε έξω από τις θύρες του γηπέδου, με φίλους της Ατλέτικο να φωνάζουν ότι "ο Βινίσιους είναι μαϊμού" και να κρατούν αντίστοιχες ρατσιστικές κούκλες. Εντός γηπέδου, το πρώτο ημίωρο ανήκε στον Βραζιλιάνο επιθετικό και την παρέα του, στην οποία δεν ανήκε ο τραυματίας Καρίμ Μπενζεμά, αλλά ο Ροντρίγκο.

Ο έτερος Βραζιλιάνος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 18' από υπέροχο 1-2 με τον Ορελιέν Τσουαμενί και στο 36' ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πήρε το ριμπάουντ από δοκάρι του Βινίσιους για να γράψει το 2-0 των φιλοξενουμένων.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν φανερά ανέμπνευστη παρότι παρατάχθηκε για πρώτη φορά φέτος με τον Αντουάν Γκριεζμάν στο αρχικό σχήμα και όχι με τον Γάλλο να μπαίνει μετά το 60ό λεπτό. Το μοναδικό θετικό για τους "ροχιμπλάνκος" ήταν η πίεση που απέτρεψε περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις της Ρεάλ.

Στο 2ο ημίχρονο, η πίεση αυξήθηκε κατακόρυφα όπως και η ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Οι αντεγκλήσεις ήταν διαρκείς, όπως και οι διακοπές για μικροτσακωμούς. Η κατάσταση θα ευνοούσε τη Ρεάλ αν οι παίκτες της δεν έχαναν τη συγκέντρωσή τους, κάτι που οδήγησε σε αρκετά λάθη.

Η Ατλέτικο έκανε πρέσινγκ μέχρι την περιοχή του Τιμπό Κουρτουά, αλλά τελικά βρήκε γκολ από μία στημένη φάση (και λάθος του Βέλγου τερματοφύλακα) και μία προσπάθεια με τον ώμο του Μάριο Ερμόσο.

Οι κοκορομαχίες που ακολούθησαν ευνόησαν τους φιλοξενουμένους, που έφτασαν σε ακόμα μία νίκη σε ντέρμπι και παρέμειναν μόνοι πρώτοι στη La Liga.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Φελίπε, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Γιορέντε, Ντε Πολ (62' Μοράτα), Κοντογκμπιά (81' Σαούλ), Κόκε (73' Κορέα), Καράσκο (72' Ερμόσο), Γκριεζμάν, Φέλιξ (62' Κούνια)

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί (75' Ρίντιγκερ), Μόντριτς (82' Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Κρόος (86' Ασένσιο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (86' Θεμπάγιος), Βινίσιους

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Βαγιαδολίδ - Κάντιθ 0-1 (90+2' Νεγρέδο)
  • Μαγιόρκα - Αλμερία 1-0 (25' Μαφέο)
  • Μπαρτσελόνα - Έλτσε 3-0 (34', 48' Λεβαντόβσκι, 41' Ντεπάι)
  • Βαλένθια - Θέλτα 3-0 (37' Καστιγέχο, 82' Ντε Σόουζα, 90+3' Αλμέιδα)
  • Αθλέτικ - Ράγιο 3-2 (14' Ινιάκι Γουίλιαμς, 28' Σάνσετ, 33' Νίκο Γουίλιαμς /5' Τρέχο, 80' Φαλκάο)
  • Οσασούνα - Χετάφε 0-2 (30' Ιγκλέσιας, 76' Άλβαρεθ)
  • Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 1-1 (51' Μπαένα / 8' Τόρες)
  • Μπέτις - Ζιρόνα 2-1 (15' πέν., 71' Ιγκλέσιας / 7' Μαρτίνεθ)
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ 2-1 (17' Σέρλοτ, 29' Μέντεθ / 19' Ετσπόσιτο)
  • Ατλέτικο - Ρεάλ 1-2 (83' Ερμόσο / 18' Ροντρίγκο, 36' Βαλβέρδε)

SPORT24.GR

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.