Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ, 2-0 τον Παναιτωλικό

Μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ επανήλθε στις επιτυχίες, νικώντας μετά από αρκετά καλή εμφάνιση 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για την 5η αγωνιστική της Super League.

Αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» (που αγωνίστηκαν σήμερα με την καινούρια μπορντό εμφάνιση) άνοιξαν το σκορ στο 48΄ με τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μλάντεν στο 75΄. 

Ντεμπούτο με τον «Δικέφαλο» έκανε ο Μουκουντί, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις (από δική του κεφαλιά μάλιστα προέκυψε το αυτογκόλ), ενώ στα τελευταία λεπτά ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς και τον Γαλανόπουλο, που επανήλθε στα γήπεδα μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού.

Σαφώς ανώτερη από το ξεκίνημα του ματς η Ενωση, απείλησε στο 4΄ με άστοχη κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, μετά από ωραία σέντρα του Ρότα, ξανά στο 10΄ με σουτ του Γκατσίνοβιτς που μπλόκαρε ο Ανέστης, αλλά και στο 18΄ με το σουτ του Αραούχο από πλάγια θέση, που έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του είχε να αντιπαρατάξει ένα δυνατό σουτ του Σενγκέλια στο 16΄ που πέρασε άουτ, αλλά μετά τα μέσα του α΄ μέρους κατάφερε τουλάχιστον να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του και απειλήθηκε μόνο από μία στημένη φάση στο 36΄, όταν η κεφαλιά του Τζαβέλλα έφυγε εκτός εστίας. 

Οι τελευταίες στιγμές του ημιχρόνου σημαδεύτηκαν από μεγάλη ένταση, που είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής Διαμαντόπουλος να... μοιράσει αρκετές κάρτες στους πάγκους των δύο ομάδων. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, ο πολύ εκνευρισμένος Τζαβέλλας χτύπησε το χέρι του σε ένα τζάμι, τραυματίστηκε και χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Τη θέση του πήρε ο Μουκουντί, που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, ο «Δικέφαλος» ευτύχησε να βρει πολύ νωρίς το γκολ που αναζητούσε. Σκόρερ στο 48΄ ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έπιασε αρκετά έξω από την περιοχή ένα συρτό σουτ και η μπάλα, αφού βρήκε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Καρέλη από πολύ καλή θέση στο 56΄ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 59΄ ο Μουκουντί έκανε καθοριστική παρέμβαση μέσα στην περιοχή και έκοψε τον Ντίας, πριν ο τελευταίος επιχειρήσει το σουτ.

Σύντομα, όμως, η ΑΕΚ ανέκτησε τον έλεγχο και «καθάρισε» το ματς στο 75΄, όταν ο Αμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μλάντεν και ξεγέλασε τον Ανέστη για το 0-2.

Μάνταλος και Αμραμπατ έχασαν ευκαιρίες να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ για την Ενωση, που πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης - Ελίασον, Ρότα, Χατζισαφί

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81΄ Μάρτενσον), Ντίας, Ντουάρτε (61΄ Κολοβός), Νταγκό (60΄ Μόρσεϊ), Σενγκέλια (74΄ Φλόρες), Καρέλης (81΄ Ζοάο Πέδρο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (73΄ Μάνταλος), Βίντα, Χατζισαφί (65΄ Μοχαμαντί), Τζαβέλλας (46΄ Μουκουντί), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65΄ Αμραμπατ)

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:32

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.