Στο κόκκινο η ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν. Η Ταϊβάν άρχισε ασκήσεις με πραγματικά πυρά εν μέσω ευρείας κλίμακας κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν άρχισαν σήμερα ασκήσεις του Πυροβολικού με πραγματικά πυρά προσομοιώνοντας την άμυνα της νήσου "Φορμόζα"σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας, εν μέσω ευρείας κλίμακας κινεζικών στρατιωτικών γυμνασίων σε τομείς γύρω από αυτήν, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ο Λόου Γουέι-τζιε, εκπρόσωπος της 8ης στρατιάς της Ταϊβάν, επιβεβαίωσε ότι οι ασκήσεις άρχισαν στην κομητεία Πινγκτούνγκ (νότια) μετά τις 03:40 (ώρα Ελλάδας), με εκτοξεύσεις φωτοβολίδων και πυρά οβιδοβόλων. Επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 04:30 (ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε. Στα γυμνάσια —συνεχίζονται μεθαύριο Πέμπτη— συμμετέχουν αρκετές εκατοντάδες στρατιωτικοί και περίπου 40 οβιδοβόλα, διευκρίνισε ο στρατός.

Η Κίνα προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της ιστορίας της γύρω από την Ταϊβάν, αντιδρώντας στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι στη νήσο. Επρόκειτο για την πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχο των ΗΠΑ που μετέβη στην Ταϊπέι τις τελευταίες δεκαετίες. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν των περίπου 23 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει δική της, αυτόνομη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.

Η νήσος παραμένει αυτόνομη από το τέλος του εμφυλίου πολέμου (1949). Ο κ. Λόου είπε χθες ότι οι ασκήσεις του στρατού της Ταϊβάν ήταν ήδη προγραμματισμένες, με άλλα λόγια ότι δεν αποτελούν αντίδραση στα συνεχιζόμενα κινεζικά γυμνάσια. Οι ένοπλες δυνάμεις της νήσου οργανώνουν τακτικά τέτοιες ασκήσεις, όπως τον περασμένο μήνα, για την απόκρουση επιθέσεων από τη θάλασσα.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Αυγούστου 2022 - 06:20

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.