Ι. Κασουλίδης: Δεν μπορεί να αφεθεί η Τουρκία να παραγνωρίζει το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόζει πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών (Βίντεο)

Εκκληση όπως το θέμα της Αμμοχώστου παραμείνει μακριά από την πολιτική διελκυστίνδα και να αποτελέσει τον πυρήνα μιας κοινής και συλλογικής εθνικής στοχοθεσίας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε ομιλία του, απόψε, στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην Δερύνεια, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων αποτελούν μέρος μιας πολιτικής δημιουργίας και εμπέδωσης νέων τετελεσμένων επί του εδάφους.

"Σε όλες τις επαφές που πραγματοποίησα τους τελευταίους επτά μήνες για το θέμα της Αμμοχώστου", είπε, εισέπραξα την αμέριστη συμπαράσταση των συνομιλητών μου, οι οποίοι καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας".

Ο Ιωάννης Κασουλίδης επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά, έτσι ώστε να δημιουργηθούν η κινητικότητα και οι προϋποθέσεις επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κύριος Κασουλίδης κάλεσε, παράλληλα, την τουρκοκυπριακή ηγεσία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ίδιων των Τουρκοκυπρίων, να ακούσει τη φωνή τους και να μην αλλοιώσει την κοσμικότητα και τον κοινωνικό προσανατολισμό τους.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Αυγούστου 2022 - 21:44

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Ενεργειακή «καταιγίδα»: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με διακοπές κινητής τηλεφωνίας, «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και μείωση παραγωγής φαρμάκων
22:03
Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο
21:50
Ρωσία: Η Nord Stream AG περιμένει να της δοθεί επίσημη άδεια για να ξεκινήσει την εκτίμηση της ζημιάς (Βίντεο)
21:37
Τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι – Ζελένσκι: Βράβευση του Ιταλού Πρωθυπουργού με την ύψιστη τιμή της Ουκρανίας
21:21
Χριστοφίδης, Πρωτοπαπάς και Κολοκασίδης στο αποψινό debate του ΡΙΚ στις 22:00
21:07
Τα σχέδια για προσάρτηση από Ρωσία είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση, λέει ο ΓΓ των ΗΕ
20:50
Αποκλειστική συνέντευξη στο ΡΙΚ του πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Λιου Γιαντάο. Κυπριακό, Οικονομία και Ουκρανικό στο επίκεντρο (Βίντεο)
20:31
Μαριος Πελεκάνος: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία στο δρόμο των προκλήσεων, της έντασης και των απειλών (Βίντεο)
20:02
Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν προτρέπει την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση επιτοκίων
19:43
Μπρα ντε φερ Κομισιόν – Κρατών μελών για πλαφόν στο φυσικό αέριο
19:27
Χ. Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί συνεχώς – Εμείς είμαστε πολύ ψύχραιμοι και υπομονετικοί
19:12
Αγία Νάπα: Πέραν των διακοσίων κιλών καπνικά προϊόντα εντόπισαν αστυνομία και τμήμα Τελωνείων σε ψυγεία
18:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand