Ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Αστυνομία στο κοινό, σχετικά με απάτη αποστολής κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που ψευδώς παρουσιάζουν την Αστυνομία Κύπρου ως αποστολέα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι τα μηνύματα αυτά είναι πλαστά και σε καμία περίπτωση τέτοιας μορφής μηνύματα θα αποστέλλονταν από την Αστυνομία Κύπρου προς πολίτες ή και οργανισμούς.

Δηλώνει ακόμα πως τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, ενώ καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναφέρει ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται από πλαστές ηλεκτρονικές διευθύνσεις και περιλαμβάνουν επιστολές που φέρουν και λογότυπα της Αστυνομίας Κύπρου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξηγεί ότι ως αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και επιστολών ονοματίζονται πρόσωπα και Αρχές, που ψευδώς παρουσιάζονται ως Υπαρχηγός Αστυνομίας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, και Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σε αυτά αναφέρεται και το όνομα του Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου, Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Επιπλέον, η Αστυνομία αναφέρει ότι στα ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές αναφέρεται ότι οι παραλήπτες είναι εμπλεκόμενοι και πρέπει να κατηγορηθούν για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως αδικήματα διαδικτύου, παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής εμπορίας.

Συστήνει ότι σε περίπτωση λήψης τέτοιων μηνυμάτων, οι πολίτες πρέπει ενημερώνουν την Αστυνομία και όπως αποφεύγουν οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή μέσω των κακόβουλων αυτών μηνυμάτων και των ύποπτων διευθύνσεων που αναφέρονται σε αυτά.

Για σκοπούς επιβεβαίωσης οποιασδήποτε εκκρεμότητας με την Αστυνομία, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα γνωστά κανάλια επικοινωνίας που διαθέτει η Αστυνομία, όπως είναι και οι κατά τόπους Αστυνομικοί Σταθμοί.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αυγούστου 2022 - 20:04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.