Eurovision: Οι επτά βρετανικές πόλεις που διεκδικούν τη διοργάνωση

Επτά βρετανικές πόλεις επελέγησαν στη διαδικασία διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Ουκρανίας, λόγω της ρωσικής εισβολής.

Όπως ανακοίνωσε το BBC, από τις 20 πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον για να υποδεχθούν τον διαγωνισμό, προκρίθηκαν αυτές του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Νιουκάσλ και του Σέφιλντ. Πόλεις, όπως το Λονδίνο ή το Μπέλφαστ αποκλείστηκαν. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να διοργανώσει την Eurovision από το 1998, που διεξήχθη τότε στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας. Η χώρα έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό οκτώ φορές.

Ύστερα από τη νίκη της πέρυσι στο Τορίνο με ιδιαίτερο συμβολισμό, η Ουκρανία είχε αρχικά επικρίνει την απόφαση των διοργανωτών της εκδήλωσης, να μην της ανατεθεί η διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού για λόγους ασφαλείας.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) έκρινε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αφορούν την ασφάλεια, ούτως ώστε η Ουκρανία να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού.

Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της EBU και της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου το BBC να διοργανώσει τον διαγωνισμό, σε μία εκδήλωση στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Ουκρανία.

Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αυγούστου 2022 - 15:02

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Την κλιματική αλλαγή θεωρούν οι Έλληνες ως το σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
22:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν- Ιλχάμ Αλίεφ
21:36
Ελλάδα: Απομακρύνονται κάτοικοι στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Λαμιέων
21:09
Γεάδης: Αποδείχθηκε η αναγκαιότητα επανατοποθέτησης του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και κατοχής (Βίντεο)
20:35
Στεφάνου: Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει συνεπής στη συμφωνημένη βάση λύσης για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (Βίντεο)
20:29
Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να στηρίξει κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων (Βίντεο)
20:22
Λετυμπιώτης: Στόχος παραμένει η δημιουργία προϋποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών (Βίντεο)
20:09
Απογοήτευση Γεραπετρίτη για την έλλειψη διάθεσης συνομιλιών από την τουρκοκυπριακή πλευρά
19:37
Υπό έλεγχο η φωτιά μεταξύ των κοινοτήτων Λιμνάτη και Δωρού
19:12
Πτυχές της Ιστορίας της Κύπρου σε ένα δωμάτιο - 24 Σεπτεμβρίου 2023
18:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/9/23
18:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand