Στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζητήθηκαν οι πειθαρχικές διώξεις καθηγητών στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας

Σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, συζήτησε τα προβλήματα με τις πειθαρχικές διώξεις καθηγητών στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης παρομοίασε τις ενέργειες της Διεύθυνσης της Σχολής, με τις ενέργεια του Ταγίπ Ερντογάν, κατά των αντιπάλων του.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Κάρουλας σημείωσε ότι δεν αρμόζουν τέτοιες εκφράσεις και το θέμα είναι εργασιακό και όχι εκπαιδευτικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς, ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Γιώργου Λουκαϊδη.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης διερωτήθηκε αν θέλουν να συνεχίσουν τον καυγά, για το ποιος θα βάλει «τσιουλί», δηλαδή να σκοράρει εναντίον του άλλου.

Η δικηγόρος Νάταλη Παρτασίδου εκ μέρους της Διεύθυνσης, ανέφερε ότι η Αγγλική Σχολή είναι ιδιωτική, σύμφωνα και με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και έχει το προνόμιο να προχωρεί σε πειθαρχικές έρευνες. Ακολούθως, οι παραποιούμενοι, μπορούν να καταφύγουν στο Υπουργείο Εργασίας.

Η Μυρτώ Χασαποπούλου, εκ μέρους των Συντεχνιών, ανέφερε ότι διώκονται τέσσερεις καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία μέχρι και 22 χρόνια, για την συνδικαλιστική τους δράση. Η πειθαρχική έρευνα, σημείωσε, στηρίζεται σε πρακτικά της Βουλής από προηγούμενη συνεδρία και σε επιστολές των Συντεχνιών. Σημείωσε ότι ο Έφορος Συντεχνιών, παρέπεμψε καταγγελία στο Γενικό Εισαγγελέα, με το ερώτημα του ποινικού αδικήματος, εις βάρος του Προέδρου της Σχολής Χαράλαμπου Ιωσηφίδη, γιατί απέστειλε εγκύκλιο προς το προσωπικό, προειδοποιώντας για πειθαρχικές διώξεις των συνδικαλιστών.

Ο Αντης Αποστόλου, εκ μέρους του Υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι λήφθηκαν πρωτοβουλίες από αρμόδιους Υπουργούς, την αείμνηστη Ζέτα Αιμιλιανίδου, τον Γιάννη Καρούσο και Κυριάκο Κούσιο, αλλά οι δύο πλευρές δεν ήταν διατεθειμένες να συνομιλήσουν. Η συντεχνία επέρριψε την ευθύνη στην Διεύθυνση, η οποία απάντησε ότι τηρεί τις νομοθεσίες, οι οποίες τις δίνουν το δικαίωμα να διεξάγει πειθαρχικές έρευνες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, κατήγγειλε αυταρχικούς χειρισμούς από την Διεύθυνση, οι οποίοι βλάπτουν τους γονείς και τα παιδιά. Διώκονται εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές, οι οποίοι κρίνονται ως εξαίρετοι και ζήτησε να τερματιστούν οι διώξεις. Υπάρχουν συμπεριφορές οι οποίες παραπέμπουν στο 1950.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης κάλεσε όλους να ξεκινήσουν διάλογο για επίλυση της διαφοράς.

ΑΤ

συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2022 - 13:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.