Χαιρετισμός ΠτΔ στα εγκαίνια του Κέντρου Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ξυλοφάγου

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα στην Ξυλοφάγου, μια κοινότητα, με την οποία από παλιά είχα δεσμούς και θα συνεχίσω να έχω με φίλους και συναγωνιστές, με ανθρώπους που αγαπούν και τη γη και την κοινότητα τους. Είμαι εδώ για να εγκαινιάσουμε ένα έργο που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες, αλλά οφείλω να ομολογήσω, και ένα αίτημα του Κοινοτάρχη και του Κοινοτικού Συμβουλίου στο οποίο ανταποκριθήκαμε και ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας έχουμε κάνει κατορθωτό σήμερα να τελούμε τα εγκαίνια.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου  11111.JPG

Έχω ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή, φίλε Κοινοτάρχη, την προβολή των διαφόρων αιτημάτων ή κάποιων των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Έχω κοιτάξει προς το μέρος του Υπουργού και πήρε το μήνυμα, και τώρα βλέπω και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, για να δει τι θα κάνει με κάποιους στην Πολεοδομία – βεβαίως και θα μεταφερθεί και προς κάθε κατεύθυνση – ώστε να δούμε πώς υλοποιείται το κέντρο της κοινότητας, έτσι ώστε όταν θα αποκαλύπτω την προτομή ηρώων ή του μνημείου, να είμαι και σε θέση να θεμελιώσουμε το κέντρο.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 333333333333333.JPG

Όσον αφορά το θέμα των Βάσεων, να υπενθυμίσω ότι για πρώτη φορά ύστερα από το ’60 σημαντικές εκτάσεις γης, έχει γίνει κατορθωτό ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας που είχα πετύχει με τον Ντέιβιντ Κάμερον όταν ήταν Πρωθυπουργός το 2014, επιτέλους με τις διαδικασίες, τις γραφειοκρατίες που ακολουθούνται και τους σχεδιασμούς που έπρεπε να γίνουν, να ελευθερωθούν φέτος.

Η διαβεβαίωση για το αίτημα που άκουσα είναι ότι εντός του επόμενου εξαμήνου θα ικανοποιηθεί και το αίτημα που έχετε για την Εκκλησία της Παναγίας.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 44444444.JPG

Στην κοινότητα έχουν εκτελεστεί έργα ύψους 1 εκ. 600 χιλιάδων ευρώ.

Ενδεικτικά και μόνο σημειώνω:

  • Την αποκατάσταση του παλαιού νηπιαγωγείου σε Πολιτιστικό Κέντρο στην Ξυλοφάγου.
  • Την αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, την επέκταση και βελτιώσεις στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ξυλοφάγου.
  • Τη λειτουργία Σταθμού Ασθενοφόρων.
  • Τη βελτίωση του οδικού δικτύου και του δικτύου υδατοπρομήθειας της κοινότητας.

Βεβαίως έχω ακούσει και το αίτημα που αφορά το θέμα της στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σταθμού. Θα δω με τον Αρχιπύραρχο το πώς μπορεί με τις νέες προσλήψεις που έχουν γίνει να στελεχωθεί ώστε να μπορεί να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 55555555.JPG

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κύρια έγνοια μας είναι να δούμε τις κοινότητες μας να ευημερούν, να δούμε τους ανθρώπους του μόχθου να ανταμείβονται όπως πρέπει.

Έχουμε λάβει σωρεία μέτρων και πιστεύω ότι δεν υπερβάλω ποσώς - αν παρακολουθήσετε τους μετασχηματισμούς στις πόλεις, τους μετασχηματισμούς στις κοινότητες, τα έργα που εκτελούνται, έργα που υπερβαίνουν τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, είτε που έχουν εκτελεστεί είτε που εκτελούνται, οδικά έργα που συνδέουν βασικές οδικές αρτηρίες, πόλεις με την ύπαιθρο, σχέδια που έχουν εκπονηθεί ώστε να δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη, με κάθε τρόπο και ευκαιρία θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις που να μας επιτρέπουν - σε οκτώ μήνες που εγώ αποχωρώ, να λέω ότι μετά από μια δεκαετία επιτέλους νιώθω ότι κάτι έχει γίνει προς το καλύτερο.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 77777777.JPG

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε Κυβέρνηση, κάθε Πρόεδρος προσπαθεί. Αναφέρομαι στις δικές μας προσπάθειες, χωρίς να υποτιμώ κανενός άλλου την προσπάθεια.

Αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι δίκαια αιτήματα (ικανοποιούνται), ανάλογα και με τις οικονομικές καταστάσεις και συνθήκες – όπως γνωρίζετε έχουμε αντιμετωπίσει από το 2013 μια σειρά από κρίσεις, οικονομική κρίση, πανδημία. Την ώρα που είμασταν έτοιμοι να απογειωθούμε ή να βρούμε ξανά τον προορισμό μας επισυνέβη το απαράδεκτο: η εισβολή στην Ουκρανία. Και έτσι αντιμετωπίζουμε όλοι οι πολίτες προβλήματα που είτε αφορούν πληθωριστικές τάσεις είτε αυξήσεις τιμών.

Καθοδόν για εδώ είχα συναντήσει ομάδα πατατοπαραγωγών που δικαιολογημένα εξέφραζαν το αίτημα να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης, ώστε να δούμε πόσο αποτελεσματικά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και το κόστος παραγωγής.

Σταθήκαμε πάντοτε δίπλα, όχι μόνο στους πατατοπαραγωγούς, αλλά σε όλη την αγροτική κοινότητα, ιδιαίτερα προς τους πατατοπαραγωγούς, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διότι είναι ένας πρωτογενής τομέας παραγωγής που πρέπει να τύχει της στήριξης και θα τύχει της στήριξης.

Έχω δώσει τη διαβεβαίωση και θα βρούμε τρόπους, ώστε να συμβάλουμε στο να αντιμετωπιστεί και αυτή η κρίση.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 888888.JPG

Τέλος, να αναφέρω ότι από το 2020 που καθιερώθηκε το σύστημα ραντεβού στα Κέντρα έχουν εξυπηρετηθεί 78 χιλιάδες πολίτες. Για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τη Διεύθυνση Ταχυδρομείων και όσους έχουν συμβάλει και συνδράμει ώστε τα Ταχυδρομεία να έρθουν συνοδοιπόροι των Γραφείων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και να μετατραπούν τα πλείστα όσα ταχυδρομικά καταστήματα σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Είναι μια Υπηρεσία που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, διευκολύνει τους πολίτες, για αυτό και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και να ενθαρρύνω να συνεχίσετε τις προσπάθειες σας. Θα έχετε πάντοτε τη στήριξη της Κυβέρνησης.

ΠτΔ – Εγκαίνια ΚΕ.ΠΟ. Ξυλοφάγου 999999.JPG

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, για την προσπάθεια να δουν να αναπτύσσεται η κοινότητα και να εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τις χιλιάδες των κατοίκων, διότι έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε αστικό κέντρο σήμερα η Ξυλοφάγου, και συνεπώς είναι και δική μας υποχρέωση να συμπαρασταθούμε και να τείνουμε ευήκοων ους στις εκκλήσεις των Τοπικών Αρχών.

Χαίρομαι διότι εγκαινιάζουμε ένα έργο προς όφελος του συνόλου των κατοίκων.

Πηγή: ΓΤΠ

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2022 - 22:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.