Τετράωρες διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα

Τετράωρες διακοπές ρεύματος εκ περιτροπής, ανακοίνωσε το μεσημέι η «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα, χωρίς αναφορά σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες.

Την ίδια ώρα εκτός από ρεύμα η κατεχόμενη Αμμόχωστο φέρεται να έχει μείνει και χωρίς νερό, αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν σημειώθηκε βλάβη σε κύριο αγωγό του Τμήματος Υδάτων της Τουρκίας σε περιοχή κοντά στο Τρίκωμο.

Ο «δήμος» Αμμοχώστου ανακοίνωσε ότι λόγω της ζημιάς, για 3 μέρες δεν θα υπάρχει νερό. Πρόκειται για αγωγό του δικτύου που μεταφέρει το νερό από τα Πάναγρα, και δει από την Τουρκία, στην ανατολική περιοχή. Λόγω του ότι πρόκειται για δίκτυο που ελέγχει το τουρκικό Τμήμα Υδάτων, η εφημερίδα γράφει ότι ο διαγωνισμός για επιδιόρθωση θα πρέπει να προκηρυχθεί στην Τουρκία και μπορεί να χρειαστεί περισσότερο διάστημα από 3 ημέρες για ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην περιοχή πριν μερικά χρόνια λειτουργούσε σταθμός αφαλάτωσης σε συνεργασία του «δήμου» με το «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου, αλλά από το 2020 έκλεισε λόγω απλήρωτων χρεών κι επειδή είχε έρθει το νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, πρόβλημα λόγω της διακοπής ρεύματος αντιμετωπίζουν και ΜΜΕ. Κάποιες εφημερίδες, όπως η Αβρούπα, δεν μπόρεσαν να εκτυπωθούν χθες το βράδυ λόγω της απροειδοποίητης διακοπής που άρχισε στις 10 το βράδυ.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Οζγκιούρ, με ανάρτηση στα ΜΚΔ σήμερα το πρωί ενημέρωσε πως λόγω της διακοπής αντιμετωπίζει πρόσβασης σε πηγές ενημέρωσης και ούτε μπορεί να πραγματοποιήσει ζωντανές διαδικτυακές εκπομπές. «Σε αυτό το φρικτό σύστημα δεν είμαστε εμείς που πρέπει να ζητούμε συγνώμη ο ένας από τον άλλο», προσθέτει.

Ο τ/κ Τύπος επικρίνει σήμερα τον «υπουργό δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν, στον οποίο υπάγεται η «αρχή ηλεκτρισμού»,  πως ενώ επικρατεί χάος σε ολόκληρη τη «χώρα», πήγε στη Σαουδική Αραβία για να γίνει «χατζής» για 3η φορά, ενόψει της Γιορτής των Θυσιών, και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα σε 10 μέρες.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022 - 15:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Αυγούστου
«Aκρως απόρρητα» έγγραφα στο σπίτι του Τραμπ βρήκε το FBI
08:35
Ρωσία: «Προειδοποιεί» τις ΗΠΑ να μην τη συμπεριλάβει στον κατάλογο των κρατών που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία»
07:48
Πιθανή συνάντηση προέδρου Κίνας με Μπάιντεν τον Νοέμβριο
07:15
Ουκρανία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατρείς τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς
07:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/08/2022
06:58
Σημαντική αύξηση στις εισαγωγές ρωσικών αγαθών στη Γερμανία παρά τις αυστηρές κυρώσεις προς τη Μόσχα
06:50
S&P – Fitch Ratings: Κήρυξαν την Ουκρανία σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας
06:37
Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε η δολοφονική επίθεση κατά του διάσημου συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι
06:03
12 Αυγούστου
Πηλείδου: "Η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες των Λευκάρων για αναζωογόνηση"
21:46
Στ. Πέτσας: "Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο και απειλεί με casus belli"
21:33
Ισπανία και Πορτογαλία αναμένουν πράσινο φως από τη Γαλλία για τον αγωγό φυσικού αερίου της Ιβηρικής
20:30
Απεβίωσε o αγωνιστής της ΕΟΚΑ Αντώνης Σεντώνας
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand