Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου (Ηχητικό)

Διατυπώνει εκ νέου τις σοβαρές καταγγελίες του ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Νίκος Ζάμπογλου. Χορηγούνται, αναφέρει, εγκαίρως τα φάρμακα μόνο στους ασθενείς με γνωριμίες και αναμένουν οι υπόλοιποι.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ζάμπογλου, χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Υγείας, ότι διερευνώνται μόνο επώνυμες καταγγελίες.

Είπε, επίσης πως το λογισμικό που δεν ολοκληρώθηκε, η πανδημία του κορονοϊού, η έλλειψη προσωπικού είναι απλώς δικαιολογίες που προτάσσονται για την καθυστέρηση της επίλυσης του σοβαρού προβλήματος της έγκαιρης χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς.

Ο Νίκος Ζάμπογλου διερωτήθηκε πώς γίνεται σε άλλα νοσοκομεία να δίνονται φάρμακα χωρίς την ύπαρξη λογισμικού, όπως στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου το οποίο είναι ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο και δε άλλα όχι.

Διερωτήθηκε επίσης αν πρέπει να βγουν κάποιοι και να προβούν σε καταγγελίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να κινητοποιηθούν ορισμένα πράγματα.

Το υπουργείο Υγείας δεν σχολιάζει ανώνυμες καταγγελίες, δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του υπουργείου, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι καταγγελίες όπως αυτές που διατυπώθηκαν από τον κύριο Ζάμπογλου πρέπει να γίνονται με ονόματα και στοιχεία ώστε να μπορούν να τύχουν διερεύνησης.

Ο Κωνσταντίνος Αθανασίου είπε επίσης ότι ο υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες σχετικά από τον περασμένο Μάιο. Αποφασίστηκε, πρόσθεσε, η χορήγηση φαρμάκων που εγκρίνονται από την επιτροπή ονομαστικών αιτημάτων στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓΕΣΥ έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς να παρουσιάζονται αυτά τα προβλήματα.

Παρόλο που ορίστηκε η πρώτη Ιουλίου ως ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, εξήγησε, η καθυστέρηση στο λογισμικό έφερε την καθυστέρηση στην υλοποίηση.

Η νέα οδηγία του αρμόδιου υπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι αλλαγές μέχρι την 1η Αυγούστου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2022 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Αυγούστου
Η χειρότερη ξηρασία εδώ και χρόνια στην Ευρώπη εμφάνισε στον πάτο του Δούναβη γερμανικά πολεμικά πλοία, βυθισμένα από το 1944
20:49
Προσοχή στις αγοραπωλησίες ακινήτων προειδοποιούν οι αδειούχοι κτηματομεσίτες
20:48
Αυτοκίνητο έπεσε σε πάσσαλο της ΑΗΚ - Κλειστός ο δρόμος Καλού Χωριού και Αγίας Άννας στη Λάρνακα
20:40
Ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσιάζουν την Αστυνομία ως αποστολέα
20:00
Δεκατρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία
20:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 19/08/2022
19:28
Με συνεργασία Αστυνομίας και ιδιοκτήτη αυτοκινήτου εντοπίστηκε κλεμμένο όχημα
19:23
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί τους Τ/κ, ισχυρίζεται το «υπουργείο εξωτερικών»
19:17
Την ερχόμενη βδομάδα επαναρχίζουν διαδικτυακές συναντήσεις Μενελάου - Ολγκιούν
19:09
Στο 6,8% η ανεργία το 2ο τρίμηνο, μειωμένο κατά 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021
19:06
Με αφαλατώσεις θα αντιμετωπίσει την ξηρασία η Ισπανία
19:00
Συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα Ερντογάν και Χέρτζοκ
18:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand