Άλλος ένας προσωπικός ιατρός για ενήλικες στην επαρχία Λευκωσίας και νέα στοιχεία επικοινωνίας για παιδίατρο στην επαρχία Αμμοχώστου για τις 30 και 31 Ιουλίου

Στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού για το Σαββατοκύριακο 30 – 31 Ιουλίου 2022

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει το κοινό για τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας προσωπικού ιατρού (ΠΙ) για το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 ανά επαρχία.

Συγκεκριμένα, για το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου 2022, η προσαρμογή στα στοιχεία επικοινωνίας αφορά στην προσθήκη ενός ΠΙ για ενήλικες στην επαρχία Λευκωσίας και σε νέα στοιχεία επικοινωνίας για τον ΠΙ για παιδιά (παιδίατρο) στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σημειώνεται ότι, τα στοιχεία επικοινωνίας των υπηρεσιών εφημερίας ΠΙ θα προσαρμόζονται σε εβδομαδιαία βάση και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ www.gesy.org.cy, καθώς και στους επίσημους λογαριασμούς του Οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες εφημερίες προσωπικού ιατρού παρέχονται σε ενήλικες και παιδιά οι οποίοι είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και περιλαμβάνουν την παροχή φροντίδας υγείας για έκτακτα προβλήματα, όπως είναι η οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, ο απότομος και έντονος πόνος, η επιδείνωση συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας, ο υψηλός πυρετός που συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα. Οι δικαιούχοι δεν πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ για προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών, έκδοση παραπεμπτικών σε άλλες υπηρεσίες του ΓεΣΥ ή στις περιπτώσεις που δεν έχουν τον χρόνο να επισκεφθούν τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών είναι τα Σαββατοκύριακα και τις Δημόσιες Αργίες τις ακόλουθες ώρες:

  • Σάββατο: 9.00 – 17.00
  • Κυριακή και Δημόσια Αργία: 15.00 – 19.00

Για την εξυπηρέτηση τους, οι δικαιούχοι επικοινωνούν τηλεφωνικώς με τις υπηρεσίες εφημερίας ΠΙ της επαρχίας τους κατά τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Κατόπιν αξιολόγησης του προβλήματος υγείας, διευθετείται ραντεβού εντός της ημέρας και των ωρών λειτουργίας των υπηρεσιών εφημερίας. Τονίζεται ότι, για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι υπηρεσίες λειτουργούν μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιουλίου 2022 - 15:36

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.