Πρώτο μετάλλιο για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων - Αργυρό μετάλλιο για Αντρανίκ στο τριπλούν

Στον τελικό των γυναικών η Πουρίκκου

Το πρώτο μετάλλιο για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεών που διεξάγεται στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας κατέκτησε την Τετάρτη ο Αστζιάν Αντρανίκ Σαρτζής στο τριπλούν.

Πρόκεται για το δεύτερο μετάλλιο της Κύπρου στο αγώνισμα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού προηγήθηκε ο «χρυσός» Γρηγόρης Νικολάου στο Μπακού το 2019.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΚΟΕ-ΕΑΚ Δημήτρη Γαβριήλ, ο νεαρός αθλητής κατετάγη δεύτερος στον τελικό του τριπλούν με άλμα στα 14.66μ., πίσω από τον Ιωάννη Γκάρτσιο από την Ελλάδα (15.19μ). Τρίτος κατετάγη ο Βούλγαρος Μπόγιαν Χατζητοντόροφ (14.59μ), τέταρτος ο Ισπανός, Λόπεθ Ερνάντεθ (14.46μ) και πέμπτος ο Τούρκος, Εμρέ Τσόλακ (14.03μ).

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, Άννα Δεμιρτζή και Νικόλας Κοκόσης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους σε αντισφαίριση και μπάτμιντον αντίστοιχα, η Άντρια Πουρίκκου συνεχίζει στον τελικό του τριπλούν που θα γίνει την Παρασκευή (γύρω στις 19:20 ώρα Κύπρου), ενώ σήμερα μπαίνει στην μάχη του τελικού της σφυροβολίας η Άντρη Δημητρίου, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να εισέλθει στη ζώνη των μεταλλίων.

Με άλμα στα 11.72μ η Άντρια Πουρίκκου κατάφερε να περάσει στον τελικό του τριπλούν, πίσω από τις Μαρία Νίσιτς (Σερβία, 12.15μ), Τζιόρτζια Ανοέτα (Ιταλία, 12.12), Τατιάνα Περέιρα (Πορτογαλία, 11.81μ) και Λάουρα Λούκας (Ουγγαρία, 11.73μ).

Στην αντισφαίριση, η Άννα Δεμιρτζή δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και ηττήθηκε από την Σλοβένα, Νάλα Κοβάσεβιτς με 2-0 σετ (6-1, 7-5), ενώ στο μπάτμιντον ο Νικόλας Κοκόσης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε από τον Γουόρνινγκ Νοα (Λουξεμβούργο) με 2-0 (21-19, 21-11), έχοντας ωστόσο γράψει ιστορία στο κυπριακό μπάτμιντον ως ο πρώτος αθλητής του συγκεκριμένου αθλήματος που κατάφερε να εισέλθει στους «16» της διοργάνωσης.

Στην ενόργανη γυμναστική, Ρεβέκκα Λοΐζου και Άννη Πιπέρη πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, με την καλύτερη επίδοση να έρχεται από την Πιπέρη στο άλμα ως 25η.

Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με τη σημαιοφόρο της κυπριακής αποστολής Άντρη Δημητρίου να μπαίνει στην μάχη του τελικού σφυροβολίας με βλέψεις για μετάλλιο.

Επίσης, μετά το time trial της Τρίτης, η Ελένη Κάσια και οι Λάμπρος Αθανασίου, Παναγιώτης Νικηφόρου μπαίνουν στους δρόμους για το road race, με την Κάσια να ξεκινά πρώτη τις υποχρεώσεις της γύρω στις 12:00 ώρα Κύπρου, ενώ οι Αθανασίου και Νικηφόρου γύρω στις 17:00 ώρα Κύπρου.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουλίου 2022 - 21:59

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.