Με ένα ακόμα βάθρο επέστρεψε από τη Ρώμη ο Τζιωρτζής

Με 46 βαθμούς επέστρεψε από τη Ρώμη ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, διατηρώντας τη θέση του στο Top3 της βαθμολογίας  της EURO NASCAR 2, χάρη στη δεύτερη θέση που κέρδισε το Σάββατο.

Ένα ακόμα βάθρο, μια pole position, 46 βαθμοί και μια στιγμή μεγάλης ατυχίας είναι ό,τι αφήνει στον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή το Σαββατοκύριακο στη Vallelunga, στη Ρώμη, όπου διεξήχθη ο τρίτος φετινός γύρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR. Με αυτή τη συγκομιδή ο Τζιωρτζή διατηρήθηκε στο Top3 της κατάταξης μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Martin Doubek που είναι πλέον τέταρτος. Προηγούνται Naska και Hezemans.

Το Σάββατο (09/7) ο Τζιωρτζής ήταν δεύτερος ανεβαίνοντας στο βάθρο για πέμπτο σερί αγώνα. «Δεν πίεσα στο 100% κινήθηκα όσο γρήγορα χρειαζόταν για να γράψω τον ταχύτερο γύρο ώστε να εκκινήσω από την pole position την Κυριακή. Ήταν φανερό ότι ο Naska έφθειρε πολύ τα ελαστικά του για να μείνει πρώτος σε αντίθεση με τα δικά μου που τα διατήρησα σε καλή κατάσταση» εξηγεί ο Βλαδίμηρος.

Την Κυριακή (11/7) έφυγε από την pole position – για πέμπτη φορά φέτος σε έξι κούρσες – και κινούμενος σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό, άνοιξε διαφορά ασφαλείας από την αρχή. Όμως, ο κινητήρας του Chevrolet Camaro αποφάσισε διαφορετικά. Στον 4ο γύρο παρέδωσε πνεύμα. «Τα πράγματα πήγαιναν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Κινούμασταν για μια νίκη μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου της κατάταξης. Δυστυχώς ο κινητήρας δεν άντεξε. Ήταν προγραμματισμένο να αντικατασταθεί μετά τον αγώνα στο πλαίσιο συντήρησης ρουτίνας – αντικαθίσταται μετά από έξι κούρσες – αλλά δεν προλάβαμε» σχολιάζει ο 25χρονος οδηγός.

Την κούρσα κέρδισε ο Liam Hezemans, αδελφός του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας PRO που είναι δεύτερος πίσω από τον Naska. Να σημειωθεί πως ο χρόνος του Τζιωρτζή το Σάββατο ήταν ταχύτερος και από τους χρόνους των οδηγών της PRO. Η μόνη διαφορά της EURO NASCAR 2 από την PRO είναι πως ο νικητής της PRO συνεχίζει την καριέρα του στα NASCAR των ΗΠΑ.

«Δεν έχω παράπονο»

«Στα μισά του πρωταθλήματος δεν μπορώ να έχω παράπονο. Σε έξι κούρσες ανεβήκαμε πέντε φορές στο βάθρο, είχαμε πέντε pole positions και τέσσερις φορές τον ταχύτερο γύρο – τις δυο πιο γρήγορο και από την PRO. Δυστυχώς είχαμε την άδικη ποινή στον πρώτο αγώνα που κόστισε 14 βαθμούς και το πρόβλημα στον κινητήρα στη Vallelunga που διαμόρφωσαν τη βαθμολογία όπως είναι τώρα και όχι

όπως θα έπρεπε να είναι» σχολιάζει ο Κύπριος οδηγός που τρέχει για τρίτη χρονιά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR με την κοινοπραξία Academy Motorspot / Alex Caffi Motosports και τεχνική υποστήριξη από την Petri Corsi Automobili.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 Γύρους) 1. Alberto Naska Ιταλία` 222β 2. Liam Hezemans Ολλανδία 213 3. Βλαδίμηρος Τζιωρτζής Κύπρος 181 4. Martin Doubek Τσεχία 180 5. Ulysse Delsaux Γαλλία 172

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα αφού μετά τις διακοπές του Αυγούστου ο θίασος στο Ευρωπαϊκού NASCAR πάει στο Most της Τσεχίας για να ακολουθήσει αρχές Οκτωβρίου ο αγώνας στο Βέλγιο. Από τις πρώτες δέκα κούρσες τις σεζόν (πέντε αγώνες αφού κάθε αγώνας έχει δύο κούρσες) οι οδηγοί θα αφαιρέσουν τα δύο χειρότερα αποτελέσματά τους ενόψει του τελευταίου αγώνα στην Κροατία όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί.

Τη φετινή συμμετοχή του Βλαδίμηρου υποστηρίζουν η ALCO Filters, το Υφυπουργείο Τουρισμού, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η Daytona Racewa

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουλίου 2022 - 14:03

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.