Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Δεν έχει καλές προθέσεις ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει καλές προθέσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ενρτογάν προσθέτοντας ότι μόνο αν βάλει μια τάξη είναι δυνατόν να συναντηθούν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος απέφυγε να αναφέρει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον ‘το πρόσωπο που είναι ηγέτης της Ελλάδας’, ανέφερε ακόμη ότι τον πίεσαν πρόεδροι και Πρωθυπουργοί για να τον συναντήσει αλλά εκείνος είπε «δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση».

Για την ενέργεια ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι με τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά τους πλοία θα σαρώσουν την Μεσόγειο και την Μαύρη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι τέλη αυτής της χρονιάς και αρχές της άλλης θα έχουν αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εν πτήση επιστρέφοντας από την Μαδρίτη στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η στάση του προσώπου που είναι αρχηγός της Ελλάδας είναι ήδη ξεκάθαρη. Και απέναντι σε αυτή τη στάση βάζουν κάποιους μεσολαβητές. Στις συναντήσεις που είχα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί πρόβαλαν μια προσέγγιση του τύπου ‘εμείς θα είμαστε οι μεσολαβητές, να σας φέρουμε σε επαφή’, ‘δεν θα έχετε συνάντηση;’ ‘τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να κάνετε μια συνάντηση’. Και τους είπαμε: ‘Να μας συγχωρέσετε, δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση αυτή τη στιγμή’. Γιατί είναι προφανές πώς εξοπλίζουν αυτή τη στιγμή τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα τα βρει τώρα με μας θα μας προκαλεί παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και επιπλέον πάει στα νησιά και προσπαθεί να δώσει μήνυμα από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Αφού τα κάνει αυτά, να μας συγχωρέσουν, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο Ανωτάτου Στρατηγικού φέτος. Και αυτός τώρα θα πρέπει να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας βάλει μια τάξη μόνος του. Αν δεν βάλει μια τάξη εμείς δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

«Θα σαρώσουμε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «πέρα από την πολιτική, διαχειριζόμαστε 780.000 τ.χλμ της Τουρκίας. Υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία με πληθυσμό 85 εκατομμυρίων. Πρέπει να μεταφέρουμε αυτή την ισχυρή Τουρκία στο μέλλον μας με πολύ πιο δυνατό τρόπο».

«Το τρυπάνι μας Αμπντουλχαμίντ Χαν είναι ένα βήμα αυτής της προσέγγισης. Φυσικά, αυτή η διαδικασία κάνει μερικούς ανθρώπους να νιώθουν άβολα. Φανταστείτε πριν από 20 χρόνια, δεν είχαμε ούτε σεισμική έρευνα ούτε πλοίο γεωτρήσεων. Τώρα όμως, με 2 σεισμικές έρευνες και 4 πλοία γεωτρήσεων, θα ψάχνουμε και θα σαρώνουμε συνεχώς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο και θα προσπαθούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που μας δίνονται αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, στις αρχές του επόμενου έτους, θα αρχίσουν να έρχονται τα αποτελέσματα. Διότι υπάρχουν πλέον σήματα στις εκθέσεις για αυτό το θέμα», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2022 - 15:22

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.