Καθήκον του ΑΚΕΛ η απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη, λέει ο Στεφάνου

Η ανάγκη σήμερα θέτει μπροστά στο ΑΚΕΛ το καθήκον της απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη και της απαλλαγής από τις πολιτικές, που βάλτωσαν την κοινωνία στα προβλήματα και τη διαφθορά, δήλωσε απόψε ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σημείωσε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων.

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, για βράβευση των βετεράνων του κόμματος που συμπλήρωσαν 50 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης κομματικής ζωής, ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ είπε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές «που μοίρασαν τη φτώχεια στους πολλούς, για να απολαμβάνουν τα οφέλη οι λίγοι, που μετέτρεψαν τον πολιτισμό στον φτωχότερο συγγενή και που εξαφάνισαν την πρόνοια και την κοινωνική ευαισθησία».

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου «ο τερματισμός της παρούσας κατάστασης είναι αναγκαιότητα για τον λαό μας, ενώ το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας επιτάσσει μια προοδευτική αλλαγή».

Πρόσθεσε πως «αυτή την ανάγκη έχει ο τόπος μας και αυτή την ανάγκη επιζητεί ο λαός μας», για να συμπληρώσει πως «η προοδευτική αλλαγή δεν είναι μόνο αναγκαία είναι και εφικτή».

«Μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της χώρας μας και να πετύχουμε αυτή την αλλαγή. Μπορούμε να επαναφέρουμε ξανά την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων μας. Αυτή την αλλαγή θα την φέρουμε με τον Αντρέα Μαυρογιάννη. Μαζί του θα γυρίσουμε σελίδα και θα βαδίσουμε μπροστά», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Όπως είπε «τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, για να δικαιώσουμε τους αγώνες των βετεράνων μας, ώστε να ευοδωθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της νέας γενιάς».

Χαιρετώντας από το βήμα της εκδήλωσης τους βετεράνους του ΑΚΕΛ, είπε πως «ο Ακελιστής στην πραγματικότητα δεν αποστρατεύεται ποτέ από τη δράση και τους αγώνες για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο και δεν αποστρατεύεται ποτέ, γιατί η απόφαση ενός εκάστου να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ, έχει ως εφαλτήριο τον άδολο και γνήσιο πατριωτισμό, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη για τους ανθρώπους, που πονούν και βασανίζονται, την έγνοια και τον αγώνα οι άνθρωποι της εργασίας – χειρωνακτικής ή πνευματικής – να έχουν την κοινωνική θέση που τους αξίζει και ο καθένας να λαμβάνει ανάλογα με το τι προσφέρει».

«Πατριωτισμός, διεθνισμός, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός είναι τα διαχρονικά και πάντοτε επίκαιρα κίνητρα, που σπρώχνουν τον καθένα να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ. Για να ενώσουν όλοι τους τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν, να παλέψουν και να κατακτήσουν δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία», είπε ο κ. Στεφάνου.

Επιπλέον, σημείωσε πως οι Ακελιστές σε όλη την ιστορική διαδρομή του κόμματος τους βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων, «με τον ιδρώτα και το αίμα τους κατακτούν και υπερασπίζονται ό,τι φέρνει την πρόοδο και την προκοπή στον τόπο».

Απευθυνόμενος στους βετεράνους του κόμματος είπε: «Το παράσημο των 50 χρόνων αδιάλειπτης κομματικής ζωής που σε λίγο θα κρεμάσετε στο πέτο σας, αποτελεί το ανεξίτηλο αποτύπωμα της δικής σας συμβολής και προσφοράς στη πατρίδα μας, στον λαό μας, στο κόμμα μας, σε ολόκληρο το λαϊκό κίνημα».

«Στεκόμαστε απέναντι σας με δέος και ευγνωμοσύνη. Αντλούμε δύναμη από το ολοζώντανο σας παράδειγμα. Δεν σας αποδίδουμε εμείς τον τίτλο του Ακελιστή. Τον έχετε κατακτήσει εσείς με τη δράση και τους αγώνες σας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς. Νιώθουμε δέος έναντι σας, γιατί πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κόμμα που μας παραδώσατε και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας που εσείς δημιουργήσατε», συμπλήρωσε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2022 - 20:03

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.