Τραγική η κατάσταση στη Σρι Λάνκα . Κλείνει τα σχολεία και προτρέπει σε εργασία από το σπίτι για εξοικονόμηση καυσίμων

Στρατιώτες στη Σρι Λάνκα παρέδωσαν κουπόνια τη Δευτέρα σε ανθρώπους που έκαναν ουρές για βενζίνη εν μέσω σοβαρής έλλειψης καυσίμων στη χώρα που βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση επτά δεκαετιών, ενώ τα σχολεία έκλεισαν στο Κολόμπο και οι δημόσιοι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργάζονται από το σπίτι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, με τα συναλλαγματικά του αποθέματα σε ιστορικό χαμηλό, το νησί των 22 εκατομμυρίων παλεύει να πληρώσει για βασικές εισαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και το πιο κρίσιμο, καυσίμων.

«Είμαι στην ουρά για τέσσερις ημέρες, δεν κοιμήθηκα ούτε έφαγα σωστά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε ο οδηγός W.D. Shelton, 67 ετών, ένας από εκείνους που έλαβαν ένα κουπόνι που προοριζόταν να κρατήσει τη θέση του στην ουρά για όποτε υπάρχει διαθέσιμο καύσιμο.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τα προς το ζην, δεν μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας», πρόσθεσε ο Shelton, ο οποίος ήταν 24ος στη σειρά σε ένα πρατήριο καυσίμων στο κέντρο του Κολόμπο, αλλά έμελλε να μείνει εκεί καθώς δεν είχε βενζίνη για το ταξίδι στο σπίτι του, μόλις 5 χλμ μακριά.

Τα αποθέματα καυσίμων της χώρας ανέρχονται σε περίπου 9.000 τόνους ντίζελ και 6.000 τόνους βενζίνης, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Ενέργειας Kanchana Wijesekera, αλλά δεν αναμένεται να γίνουν νέες αποστολές.

Η κυβέρνηση έχει πει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι μέχρι νεοτέρας, ενώ τα σχολεία έχουν κλείσει για μια εβδομάδα στην εμπορική πρωτεύουσα του Κολόμπο και τις γύρω περιοχές.

Οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων έχουν αυξηθεί ραγδαία από την περασμένη εβδομάδα.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και οι ιατρικές υπηρεσίες θα έχουν προτεραιότητα στη διανομή καυσίμων.

Μια ομάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισκέπτεται τη Σρι Λάνκα για να συζητήσει για ένα πακέτο διάσωσης ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2022 - 10:43

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
18:07
Δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση και να εκλεγεί πρωθυπουργός ο Αλμπέρτρο Φεϊχό
17:50
Τμήμα Μετεωρολογίας-Δελτίο Καιρού 29/9/23
17:46
Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από τον πρώην Υπαρχηγό της Βάγκνερ να εκπαιδεύσει εθελοντές για τον πόλεμο στην Ουκρανία
17:16
Μάτσας: Ένας στους δύο εργαζομένους στην Κύπρο λαμβάνει μισθό κάτω από 1500 ευρώ
17:15
Σύνοδος-MED9: Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώνει σήμερα τους ομολόγούς του ο Πρόεδρος
17:11
Επέστρεψε στην ΑΕΛ ο Γερολέμου
16:40
ΠΑΣΥΚΑΦ: «Μαζί στη ζωή» - «Σημαίνει πολλά» Αρχίζει η 32η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης
16:10
Νέα μορφή απάτης με επισκέψεις επιτήδειων σε οικίες, οι οποίοι προσποιούνται εργαζόμενους σε τράπεζες
15:56
Έντονα ενοχλημένος για την αμφισβήτηση σε σχέση με την ανέγερση προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ ο υπουργός Εσωτερικών
15:42
Οι κοινωνικές κατοικίες πρέπει ανεγερθούν επισημαίνει ο ΔΗΣΥ. Ικανοποίηση ΑΚΕΛ για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών
15:31
Αζερμπαϊτζάν: Το Μπακού θα επιτρέψει σε ειδικούς του ΟΗΕ να επισκεφθούν το Ναγκόρνο Καραμπάχ
15:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand