Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για την ακρίβεια

Κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για μίζερη και μηδενιστική κριτική, τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Δημοκρατικός Συναγερμός αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε στοχευμένα και υπολογισμένα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας, κάτι που η κοινωνία αναγνωρίζει.

Ο ΔΗΣΥ αναφέρει ότι τα μόνα που δεν έχουν βάθος είναι αυτά που λέει ο Στέφανος Στεφάνου και ότι είναι γνωστή η προβληματική σχέση του ΑΚΕΛ με τη συνετή οικονομική διαχείριση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είχε χαρακτηρίσει «χωρίς βάθος» τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Ο Στέφανος Στεφάνου μίλησε για έλλειψη στρατηγικής για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος και προανήγγειλε κατάθεση πρτάσεων από το ΑΚΕΛ στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα μέχρι τέλους του χρόνου και για διεύρυνση των λόγων έκδοσης πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.

Έντονες επικρίσεις εναντίον του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ διατυπώνουν κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός με αφορμή την κριτική που άσκησε ο Στέφανος Στεφάνου κατά των μέτρων της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σημειώνει ότι το πακέτο προτάσεων προήλθε ύστερα από διάλογο με φορείς της οικονομίας και κοινωνίας και ότι τα μέτρα αντιστοιχούν στο ενάμισυ τοις εκατόν του ΑΕΠ και είναι οριζόντια αλλά και στοχευμένα στους ευάλωτους πολίτες, χωρίς να διακινδυνεύεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ υποτιμά τη στήριξη στους συνταξιούχους, τις αυξήσεις σε εκατόν εξηνταπέντε χιλιάδες δικαιούχους, το εφάπαξ σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τις επιδοτήσεις σε οικογένειες για υπηρεσίες φροντίδας και τα στοχευμένα μέτρα για μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών, των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2022 - 19:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Ιουλίου
Βασίλης Σταματάρης: Οι ακυρώσεις πτήσεων επηρεάζουν αρνητικά τον κυπριακό τουρισμό
10:56
Για πρώτη φορά η ΕΕ αγόρασε περισσότερο αέριο από τις ΗΠΑ απ' ότι από τη Ρωσία
10:08
Σώτος Σάββα: Προς τη σωστή κατεύθυνση οδηγούν οι αποφάσεις για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
09:29
Κωνσταντίνος Δέλτας: Ανησυχητική η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων
09:15
Χάος σε αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω απεργιών και έλλειψης προσωπικού
09:01
Εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης η εξαμελής ομάδα της Βουλής των Αντιπροσώπων
08:43
Τουρκία- Αρμενία: Συμφωνούν στην εξομάλυνση των σχέσεών τους. Ξεκινούν απευθείας εμπορικές πτήσεις
07:34
"Προτάσεις συνεργασίας" από Τατάρ, στη λογική της ισότιμης κυριαρχίας
07:26
Ισχυρός σεισμός στο Ιραν: 5 νεκροί και 12 τραυματίες
06:10
01 Ιουλίου
Ουκρανία: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
21:46
Αισιόδοξος ότι η κυπριακή οικονομία θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των προβλημάτων που προκαλούν η πανδημία και η ρωσική εισβολή, δήλωσε ο ΠτΔ
21:32
ΠτΔ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αναλάβει την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό και για αυτό, δεν χρειάζεται ο διορισμός ειδικού απεσταλμένου
20:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand