Σπινθήρες καλωδίων η αιτία της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα. Υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ανάφλεξη καλωδίων ηλεκτρισμού, φαίνεται ότι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον κατεχόμενο Κορμακίτη, που μαινόταν εκτός ελέγχου για αρκετές ώρες και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το απόγευμα.

Ο λεγόμενος "πρωθυπουργός" Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι τα δύο από τα τρία πύρινα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο και καταβάλλεται προσπάθεια για να περιοριστεί και το τρίτο.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στα Πάναγρα, σε τρία διαφορετικά μέτωπα και επεκτάθηκε ταχύτατα, απειλώντας και κατοικίες, οι οποίες είχαν εκκενωθεί, είτε προληπτικά είτε γιατί έχουν υποστεί ζημιές.

Ο λεγόμενος "υπουργός Γεωργίας" είπε ότι, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της φωτιάς, κινδύνευσε και στρατιωτική μονάδα στην περιοχή.

Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί, αφού λιποθύμησε λόγω των πυκνών καπνών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, έφθασαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο από την Τουρκία, ενώ αναμένεται και δεύτερο ελικόπτερο. Το έργο κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμει και ελικόπτερο των βρετανικών βάσεων.

Επιτόπου έσπευσε από αέρος και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, συνοδευόμενος από τον λεγόμενο "πρωθυπουργό" και τον ούτω καλούμενο "υπουργό Γεωργίας".

Ετοιμότητα να συνδράμει το έργο πυρόσβεσης, είχε εκφράσει η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είχε ενημερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ενδεχομένως να χρειαζόταν βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επικαλούμενο έγκυρη πηγή, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας ήταν έτοιμες, εφόσον υποβαλλόταν αίτημα, να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πτητικά μέσα.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2022 - 19:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.