Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»

Τις νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» παρουσίασε ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, με εκπροσώπους του να δηλώνουν ότι το κέντρο «εισέρχεται σε μια νέα εποχή.»

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, η παρουσίαση για ιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας για τις νέες υπηρεσίες της Αροδαφνούσας όσο αφορά τη διαχείριση πόνου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Η Ιατρική Διευθύντρια του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Σοφία Νέστορος, εξήγησε ότι η «Αροδαφνούσα» εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Εξήγησε ότι αυτό επιτυγχάνεται, πρώτα με την αξιοποίηση και των 26 δωματίων που δημιουργήθηκαν μετά την πρόσφατη ανακαίνιση και επέκταση του Κέντρου και δεύτερο, με τη λειτουργία Ιατρείου Διαχείρισης Πόνου σε συνεργασία με το Cyprus Pain Clinic.

«Επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε απρόσκοπτα φροντίδα και ανακούφιση στους συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο,» είπε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου. Πρόσθεσε ότι η «Αροδαφνούσα» είναι το μοναδικό Κέντρο στην Κύπρο στο οποίο προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας από μια έμπειρη διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, υπηρεσίες οι οποίες διαρκώς αναβαθμίζονται «ώστε να παρέχεται η καλύτερη φροντίδα προς τους ασθενείς μας και τους οικείους τους».

Στην παρουσίαση του με θέμα «Καρκινικός Πόνος – Επεμβατικές Θεραπείες», ο επικεφαλής του Cyprus Pain Clinic, Αναισθησιολόγος-Αλγολόγος, Δρ Περικλής Ζαβρίδης ανάφερε ότι ο πόνος επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, τους στερεί την αυτονομία και την αξιοπρέπειά τους.

Αναφέρεται ότι ο Δρ Ζαβρίδης επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να ακολουθείται μια στρατηγική διαχείρισης του πόνου η οποία θα αξιολογεί την κατάσταση του ασθενή και να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Όσο αφορά τις επεμβατικές τεχνικές διαχείρισης πόνου, προστίθεται, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν, κυρίως, ως η τελευταία επιλογή για τους καρκινοπαθείς.

Ο Δρ Ζαβρίδης τόνισε ότι πλέον συστήνεται η χρήση των τεχνικών αυτών σε πρώιμα στάδια, ακόμη και σε περιπτώσεις που εξετάζεται η χρήση οπιοειδών στον ασθενή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2022 - 18:53

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Πίεση από Τσαβούσογλου για τα F-16 και επίθεση στον Μητσοτάκη – «Ενοχλημένος ο Ερντογάν» απαντά η Αθήνα
21:55
Ukrinform: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων
21:48
Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πειράματα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΔΗΣΥ αποτελεί αυτόνομη και σοβαρή πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού
21:37
Εις βάρος των πολιτών η στάση εργασίας των γιατρών στα ΤΑΕΠ, λέει ο ΟΚΥπΥ
21:23
Ανησυχία για την πυρκαγιά στην Άμφισσα, καίει στους πρόποδες του Παρνασσού
21:04
ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο (Βίντεο )
20:39
Ανησυχία του Γερμανού Καγκελάριου για την έκρηξη στις τιμές ενέργειας
20:27
Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης (Βίντεο )
20:10
Στις 5 Φεβρουαρίου ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών 2023
19:40
Ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται για την Ουκρανία, είπε η Λιζ Τρας
18:56
Παραιτήθηκε εν μέσω του χάους στις πτήσεις ανώτερο στέλεχος της easyJet
18:36
Πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών συμμετοχών-Με Κολύμβηση και Ξιφασκία το αντίο στο «Οράν 2022»
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand