Στόχος να παραμείνει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν, λέει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ

Η εκτόξευση του πληθωρισμού στα ύψη, τα προβλήματα επαρκούς εφοδιασμού της αγοράς με διάφορα προϊόντα, η αναμενόμενη μείωση στις τουριστικές αφίξεις του Καλοκαιρού, οι δυσκολίες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις, το ρευστό οικονομικό κλίμα, είναι οι νέες μεγάλες προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, σε ομιλία του, στο πλαίσιο της Ετήσιας ΓΣ της ΟΕΒ.

Στην ομιλία του, που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό μέρος της Συνέλευσης της ΟΕΒ, λόγω της κατάστασης της υγείας της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου, ο κ. Αγκαστινιώτης αναφέρει ότι το ΚΕΒΕ είναι «σε εγρήγορση και παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό» και προσθέτει ότι «κεντρική στόχευση μας είναι να παραμείνει η οικονομία μας σε αναπτυξιακή τροχιά και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να επιβιώσουν σ’ αυτό το ιδιόμορφο περιβάλλον».

«Σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση, την ΟΕΒ, τις συντεχνίες και γενικά τις παραγωγικές τάξεις, είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες», προσθέτει.

Αναφέροντας ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να εξαλειφθούν αμέσως, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ αναφέρει ότι «πολλά εξαρτώνται από την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και από τη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας από τα μεγάλα κράτη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς».

Αναφέρει επίσης ότι το ΚΕΒΕ απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με εισηγήσεις για σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν «για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα» και προσθέτει πως αρκετές από τις εισηγήσεις του Επιμελητηρίου υιοθετήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση.

«Παρά τις αντιξοότητες και το ρευστό τοπίο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να περάσουμε και από τις νέες συμπληγάδες και θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα», καταλήγει.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2022 - 20:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουνίου
Πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία του "Fit for 55" λέει ο Εκπρόσωπος
21:37
Επίσημο αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για προμήθεια F-35
21:23
ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις που λήφθηκαν στη Μαδρίτη επιβεβαίωσαν τον χαρακτήρα της πολεμικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
21:15
Αύριο στο Ντουμπρόβνικ η Γενική συνέλευση της EBU. Το ΡΙΚ συμμετέχει με διευθυντική ομάδα
21:07
Χρυσός ο Μάριος Γεωργίου
21:01
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για χρήση ναρκωτικών από ανήλικους στην Κύπρο. Δεκάδες και οι συλλήψεις για διακίνηση (Βίντεο)
20:52
Ανάκληση τροφίμου από την κυπριακή αγορά στο οποίο ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας
20:35
BioNTech – Pfizer: Ξεκινούν τεστ εμβολίων επόμενης γενιάς – Θα προστατεύουν από μεγάλη ποικιλία κορονοϊών
20:29
Χρυσός ο Στέφανος Νικολαΐδης στο Σκητ
20:13
Τραγωδία στην Εθνική Φρουρά . Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 27χρονος ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός
20:05
ΔΗΚΟ: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο και την Ελλάδα συνιστούν  τα όσα εξασφάλισε η Τουρκία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
19:50
Μεγάλη πλειοψηφία των Τ/κ θέλει επανέναρξη διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το CMIRS
19:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand