Μέχρι το 80% αναμένεται να φτάσουν οι πληρότητες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην επαρχία Αμμοχώστου

Μέχρι το 80% αναμένεται να φτάσουν οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Κατακλυσμού, δηλαδή από τις 10 μέχρι και τις 13 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου (ΠΑΣΥΞΕ) «κατά τη διάρκεια του Απριλίου και Μαϊου είχαμε ένα 40 – 50% πληρότητα στα ξενοδοχεία που άνοιξαν στη περιοχή. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το τριήμερο του Κατακλυσμού, οι ξενοδόχοι λαμβάνουν αρκετά τηλεφωνήματα αλλά αναμένεται ότι οι κρατήσεις θα γίνουν μια περίπου βδομάδα προηγουμένως».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως το συγκεκριμένο τριήμερο θα υπάρξει μεγάλη κινητικότητα που υπολογίζεται ότι θα αγγίζει το 80% από Κύπριους επισκέπτες και αναμένεται πως θα κάνουν και τη διαφορά. Εξάλλου αναμένεται ότι το υπόλοιπο του Ιουνίου θα είναι καλύτερο από αυτό του Μαϊου και θα κινηθεί γύρω στο 60%».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «η επιχορήγηση του εγχώριου τουρισμού από το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα βοηθήσει και φέτος αρκετά τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Ωστόσο το κενό που άφησαν πίσω τους οι αγορές από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία δεν μπορεί να καλυφθεί».

Σημείωσε πως «ναι μεν έχουμε επιδιώξει και καταφέραμε να έχουμε τουρισμό από παλιές και νέες αγορές, αλλά γενικά το θέμα του τουρισμού δεν προχωρεί όπως θα θέλαμε. Η όλη οικονομική κατάσταση που επικρατεί ανά το παγκόσμιο,  δυσκολεύει περισσότερο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της αύξησης στην τιμή των καυσίμων αλλά και της αστάθειας που υπάρχει στις Σκανδιναβικές χώρες δηλαδή Φιλανδία και Σουηδία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Πολωνία που ήταν για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, μια πολύ καλή αγορά, έχει επίσης επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Γενικά οι συνθήκες για τον τουρισμό δεν είναι και οι καλύτερες, ωστόσο ευελπιστούμε ορισμένες από τις αγορές μας να διατηρήσουν τα νούμερα που είχαν και με μια μικρή αύξηση να ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη χρονιά».

Αναφερόμενος στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα που άνοιξαν για τη φετινή σαιζόν στην περιοχή, ο κ. Τάκκας είπε πως «είναι αρκετά μεν, όμως υπάρχουν και άλλα που δεν θα λειτουργήσουν ειδικά στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Ουσιαστικά είναι ξενοδοχεία τα οποία λειτουργούσαν αποκλειστικά με τη Ρωσία και δεν μπορούσαν να απευθυνθούν σε άλλες αγορές».

Σημείωσε ακόμα ότι «από τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Κύπρος έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον τομέα του τουρισμού αφού έχει χαθεί περίπου το  ένα τέταρτο της οικονομίας».

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2022 - 08:58

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.