Η Ρωσία απαγορεύει σε 154 μέλη της Βουλής των Λόρδων να εισέλθουν στο έδαφός της

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε 154 μέλη της Βουλής των Λόρδων, της άνω βουλής του βρετανικού κοινοβουλίου, να εισέλθουν στο έδαφός της, σε αντίποινα για τις κυρώσεις σε βάρος σχεδόν όλων των γερουσιαστών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

"Σε απάντηση της απόφασης που λήφθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν κατάλογο κυρώσεων που αφορούν σχεδόν όλο το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, υιοθετούνται περιορισμοί σε βάρος 154 μελών της Βουλής των Λόρδων", γράφει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που στοχοποιούνται είναι ο Ουίλιαμ Χέιγκ, συντηρητικός πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο επιχειρηματίας Εβγκένι Λέμπεντεφ, γιος του Ρώσου πολυεκατομμυριούχου και πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Λέμπεντεφ, που διορίστηκε το 2020 ισόβιο μέλος στη Βουλή των Λόρδων -- ένας διορισμός για τον οποίο γράφτηκαν πολλά στη Βρετανία -- δεν περιλαμβάνεται αντίθετα στον κατάλογο αυτό.

Η Βουλή των Λόρδων αριθμεί σχεδόν 800 μέλη.

"Τα πρόσωπα στα οποία η είσοδος στη χώρα μας είναι στο εξής κλειστή συνέβαλαν στην επεξεργασία των αντιρωσικών κυρώσεων του Λονδίνου, που έχουν στόχο να απομονώσουν πολιτικά τη Ρωσία και να καταστρέψουν την οικονομία της, χρησιμοποίησαν την εξουσία τους για να οξύνουν την αντιρωσική υστερία στη Βρετανία, ενθάρρυναν τη ρωσοφοβική πολιτική τάση των Βρετανών συντηρητικών", αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε 287 βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, της κάτω βουλής, στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και σε αρκετούς άλλους υψηλόβαθμους Βρετανούς αξιωματούχους.

Από την πλευρά της, η Βρετανία δηλώνει ότι επέβαλε κυρώσεις σε 1.000 και πλέον πρόσωπα και 100 οντότητες και κυρίως σε ολιγάρχες με περιουσιακά στοιχεία 117 δισεκ. στερλινών (137 δισεκ. ευρώ).

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2022 - 22:02

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.