Αναστασιάδης: Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και στοχευμένες

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και στοχευμένες, ώστε να μην προκαλούν μεγαλύτερο οικονομικό αντίκτυπο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ' ό,τι στην ίδια τη Ρωσία, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την παρέμβασή του σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ,  ενόψει της Ειδικής Συνόδου του Συμβουλίου στις 30 και 31 Μαΐου.

Τόνισε επίσης την ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός και της διασφάλισης συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη σημασία διατήρησης της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αποφασιστικής και απαρέγκλιτης στήριξης όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, που θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση και να συνδράμουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στην Ενέργεια, ενημέρωσε για τις λύσεις που μπορεί να δώσει η Κύπρος προς επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου σε βήματα που θα ενισχύσουν τη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και την ικανότητά της να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που προκύπτει ανάγκη διαχείρισης κρίσεων, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με συμμάχους και εταίρους της.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία των δράσεων προς ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας και επισήμανε την ανάγκη στήριξης του γεωργικού τομέα αλλά και των ευρωπαίων καταναλωτών.

​ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2022 - 06:19

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.