Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ

Δύο φωτογραφίες του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να υψώνει και να κρατά ένα ποτήρι με ποτό κατα τη διάρκεια συνάθροισης εργαζομένων στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ίσχυε το δεύτερο lockdown λόγω πανδημίας, δημοσίευσε το ITV.
Ο κ. Τζόνσον, χαμογελαστός, στέκεται πίσω από ένα τραπέζι στο οποίο διακρίνονται μπουκάλια με διάφορα ποτά, ποτήρια και πατατάκια.
Σύμφωνα με το ITV, πρόκειται για το αποχαιρετιστήριο πάρτι που έχει αποκαλυφθεί ότι έγινε για τον υπεύθυνο επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Λι Κέιν, στις 13 Νοεμβρίου 2020.
Πολιτικοί σχολιαστές τονίζουν ότι οι φωτογραφίες εγείρουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια του Πρωθυπουργού Τζόνσον στα όσα είπε αναφορικά με το ‘partygate’ στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Ερωτηθείς στη Βουλή στις 8 Δεκεμβρίου 2021 αν εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου του ‘20 είχε πράγματι γίνει πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ ο κ. Τζόνσον απάντησε: «Όχι, αλλά είμαι σίγουρος πως οτιδήποτε συνέβη οι οδηγίες ακολουθήθηκαν και οι κανόνες ακολουθήθηκαν όλες τις φορές».
Η συνάθροιση αυτή και ακόμη μία την ίδια μέρα ήταν μεταξύ των καταγγελλομένων πάρτι που ερευνήθηκαν από τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Αν και για τουλάχιστον μία από τις δύο συναθροίσεις η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα, θεωρώντας ότι υπήρξε παραβίαση των κανόνων του lockdown, έκρινε ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο στον Πρωθυπουργό.
Ο κ. Τζόνσον έλαβε μόνο ένα πρόστιμο, για το μίνι πάρτι-έκπληξη για τα γενέθλιά του τον Ιούνιο του 2020 στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
Ο πρώην σύμβουλός του Ντόμινικ Κάμινγκς προανήγγειλε το πρωί τη δημοσίευση ενοχοποιητικών για τον Πρωθυπουργό φωτογραφιών, ισχυριζόμενος επίσης ότι υπήρξε ακόμα ένα πάρτι γενεθλίων τον Ιούνιο του ‘20, το οποίο ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί από τα ΜΜΕ.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται λίγες ημέρες αν όχι λίγες ώρες πριν από την υποβολή στην Ντάουνινγκ Στριτ και τη δημοσιοποίηση της πλήρους έκθεσης της ανώτερης κρατικής αξιωματούχου Σου Γκρέι για το partygate. Τα πορίσματα αυτής της έρευνας, που είχε παγώσει λόγω της αστυνομικής έρευνας που ανακοινώθηκε στο ενδιάμεσο, αναμένεται να είναι επικριτικά για τον Πρωθυπουργό Τζόνσον.
Αντιδρώντας στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Το γραφείο υπουργικού συμβουλίου (δηλαδή η κα Γκρέι) και η Μητροπολιτική Αστυνομία είχαν πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες κατά τις έρευνές τους, περιλαμβανομένων φωτογραφιών. Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και η Σου Γκρέι θα δημοσιεύσει την έκθεσή της τις προσεχείς ημέρες και τότε ο Πρωθυπουργός θα απευθυνθεί επί παντός στο κοινοβούλιο».

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2022 - 19:32

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.