Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι, λέει ο Τατάρ, μιλά για δύο ίσα, κυρίαρχα κράτη

Δεν είναι σωστοί οι ισχυρισμοί της ε/κ πλευράς ότι έχει ανοίξει μια νέα παραλία στο Βαρώσι, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου πραγματοποιεί ορισμένες βελτιωτικές εργασίες για λόγους ασφάλειας προς όφελος όσων χρησιμοποιούν την παραλία που είναι ανοιχτή προς χρήση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι δεν βρίσκει σωστό η «ε/κ διοίκηση της βόρειας Κύπρου» - όπως χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – να θέτει αυτούς τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου διεξάγει βελτιώσεις προς όφελος του κοινού.

«Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, η πρωτοβουλία για το Βαρώσι είναι ένα βήμα που θα οδηγήσει την τδβκ προς τα εμπρός τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη».

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν αποφασιστικά τη νέα πολιτική (στο Κυπριακό), η οποία προβλέπει τη συνεργασία δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών και την οποία ασκούν σε πλήρη αρμονία με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, με την υποστήριξη που λαμβάνει από τον «λαό», ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι θεωρεεί πολύ χρήσιμο «να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη της τδβκ σε κάθε τομέα τη νέα περίοδο».

Με το άνοιγμα του Βαρωσίου στις 8 Οκτωβρίου 2020, συνεχίζει, η περιοχή της Αμμοχώστου αναζωογονήθηκε και το στάτους του ψευδοκράτους αναβαθμίστηκε. Σημειώνει ότι παρά την πανδημία, την περιφραγμένη περιοχή επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός ντόπιων και ξένων τουριστών και χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων, Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου το Σαββατοκύριακο στο Βαρώσι «επίσκεψή με νόημα».

Επαναλαμβάνει την θέση του ότι το Βαρώσι «δεν άνοιξε ενάντια στο διεθνές δίκαιο», δηλώνει ότι οι περιούσιες και τα ακίνητα μπορούν να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους με αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και υποστηρίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη της ομηρίας.

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2022 - 18:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.