Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι, λέει ο Τατάρ, μιλά για δύο ίσα, κυρίαρχα κράτη

Δεν είναι σωστοί οι ισχυρισμοί της ε/κ πλευράς ότι έχει ανοίξει μια νέα παραλία στο Βαρώσι, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Ερσίν Τατάρ προσθέτοντας ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου πραγματοποιεί ορισμένες βελτιωτικές εργασίες για λόγους ασφάλειας προς όφελος όσων χρησιμοποιούν την παραλία που είναι ανοιχτή προς χρήση.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι δεν βρίσκει σωστό η «ε/κ διοίκηση της βόρειας Κύπρου» - όπως χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της Δημοκρατίας – να θέτει αυτούς τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη το ότι ο «δήμος» Αμμοχώστου διεξάγει βελτιώσεις προς όφελος του κοινού.

«Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα, η πρωτοβουλία για το Βαρώσι είναι ένα βήμα που θα οδηγήσει την τδβκ προς τα εμπρός τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική άποψη».

Υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν αποφασιστικά τη νέα πολιτική (στο Κυπριακό), η οποία προβλέπει τη συνεργασία δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών και την οποία ασκούν σε πλήρη αρμονία με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, με την υποστήριξη που λαμβάνει από τον «λαό», ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι θεωρεεί πολύ χρήσιμο «να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη της τδβκ σε κάθε τομέα τη νέα περίοδο».

Με το άνοιγμα του Βαρωσίου στις 8 Οκτωβρίου 2020, συνεχίζει, η περιοχή της Αμμοχώστου αναζωογονήθηκε και το στάτους του ψευδοκράτους αναβαθμίστηκε. Σημειώνει ότι παρά την πανδημία, την περιφραγμένη περιοχή επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός ντόπιων και ξένων τουριστών και χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων, Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου το Σαββατοκύριακο στο Βαρώσι «επίσκεψή με νόημα».

Επαναλαμβάνει την θέση του ότι το Βαρώσι «δεν άνοιξε ενάντια στο διεθνές δίκαιο», δηλώνει ότι οι περιούσιες και τα ακίνητα μπορούν να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους με αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και υποστηρίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη της ομηρίας.

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2022 - 18:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Ιουλίου
Απόπειρα φόνου διερευνά η αστυνομία στην Ορόκλινη - Εξερράγη βόμβα σε εν κινήσει βαν
10:05
Αυστραλία: Το Σίδνεϊ πλήττεται για τέταρτη ημέρα από σφοδρές βροχοπτώσεις
09:49
Ανακοίνωσε Ντάτκοβιτς η Νέα Σαλαμίνα
09:38
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
09:00
Μπουρκίνα Φάσο: 34 νεκροί σε δύο επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές
08:51
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιφέρειες του βορρά στην Ιταλία
08:07
Η συγκινητική Ομονοιάτικη βραδιά (πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)
07:52
Στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης
07:48
Ο ΠτΔ προεδρεύει σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια
07:16
​​​ Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9 το πρωί οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών
07:08
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ
06:44
Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
06:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand