Αρχίζει το Φθινόπωρο η ανάπλαση των πλατειών Πόλης Χρυσοχούς και του Προδρομίου

Αλλάζει η εικόνα της Πόλης Χρυσοχούς με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης πλατειών της Πόλης Χρυσοχούς και του Προδρομίου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως οι εργασίες αναμένονται εντός του Φθινοπώρου ενώ το κόστος των έργων της ανάπλασης πλατειών Π. Χρυσοχούς και του Προδρομίου ανέχονται στα έξι εκατομ. ευρώ, περίπου. Ως πολεοδομικά έργα είπε, το κράτος θα καταβάλει τα δυο τρίτα του κόστους και το υπόλοιπο θα καταβληθεί από την τοπική αρχή.

Επεσήμανε πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς έχει εξασφαλίσει ήδη τις πολεοδομικές άδειες για τα έργα της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Δήμου και των πέριξ οδών, αλλά και της αναζωογόνησης του παραδοσιακού πυρήνα του Προδρομίου.  

Η ολοκλήρωση τους αναμένεται σε 1.5 χρόνο από την έναρξη της ανάπλασης της πλατείας Πόλης Χρυσοχούς που είναι, όπως είπε, το πιο μεγάλο έργο.  

Η προσπάθεια μας εστιάζεται συνέχισε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστοφή, η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζοδρόμων, την ωραιοποίηση των όψεων των εφαπτόμενων οικοδομών, την κατασκευή πλατειακών χώρων, την εγκατάσταση νέου συστήματος υδροδότησης, αποχετευτικού ομβρίων υδάτων καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση των δρόμων.  

Πρόσθεσε πως το  θέμα συζήτησε πρόσφατα με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή σημειώνοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να μην προκύψουν εμπόδια κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Ο προβληματισμός μας τόνισε, εστιάζεται στις πιθανές αρχαιότητες που πιθανόν να βρεθούν στον πυρήνα της Πόλης Χρυσοχούς. Είπε ακόμη πως θα προχωρήσουν στην διαμόρφωση τέτοιων όρων, ώστε το έργο κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του να έχει αρχαιολόγο. Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως στην περιοχή σε παλαιότερες εργασίες είχαν ανακαλυφθεί τάφοι.

Όσο για το την αναπλάση της πλατείας στο Προδρόμι, στόχος είπε είναι όπως το έργο καταστεί με την αποπεράτωση του λειτουργικό.  

Ρ.Σ .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Ιουλίου
Πίεση από Τσαβούσογλου για τα F-16 και επίθεση στον Μητσοτάκη – «Ενοχλημένος ο Ερντογάν» απαντά η Αθήνα
21:55
Ukrinform: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από έλλειψη φαρμάκων
21:48
Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πειράματα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο ΔΗΣΥ αποτελεί αυτόνομη και σοβαρή πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού
21:37
Εις βάρος των πολιτών η στάση εργασίας των γιατρών στα ΤΑΕΠ, λέει ο ΟΚΥπΥ
21:23
Ανησυχία για την πυρκαγιά στην Άμφισσα, καίει στους πρόποδες του Παρνασσού
21:04
ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγο (Βίντεο )
20:39
Ανησυχία του Γερμανού Καγκελάριου για την έκρηξη στις τιμές ενέργειας
20:27
Όποιος και να είναι ο απεσταλμένος για το Κυπριακό θα πρέπει να ενεργεί στα πλαίσια των εντολών που έχει ο ΓΓ στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ δηλώνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης (Βίντεο )
20:10
Στις 5 Φεβρουαρίου ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών 2023
19:40
Ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» χρειάζεται για την Ουκρανία, είπε η Λιζ Τρας
18:56
Παραιτήθηκε εν μέσω του χάους στις πτήσεις ανώτερο στέλεχος της easyJet
18:36
Πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών συμμετοχών-Με Κολύμβηση και Ξιφασκία το αντίο στο «Οράν 2022»
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand